Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Håkan och The Fooo tog Rockbjörnen 2014 med storm!

 

 

 

The Fooo.
The Fooo. Foto: David Spak /Sweden Photo Passion

Rockjörnen 2014 var en gala med mycket publik och speciellt väldigt mycket fans befanns sig på Gröna Lund. Priser efter priser delades ut, hela 9 priser skulle delas ut och bäras med hem till en lycklig vinnare. Men man kan nog säga att det var The Foos och Håkans kväll, då dem tog hem tre priser vardera.

Då var Rockbjörnen på Gröna Lund igång och årets första Rockbjörn att delas ut här är ”Årets genombrott”. Det priset går till en artist/artister som har vuxit och blivit större på bara några månader. I år var det 5 stycken som var nominerade i denna kategori och det var följande, Josef Johansson, The Fooo, Jens Hult,  Alvaro Estrella och Ace Wilder och vinnaren i denna kategori blev tillslut det nya unga popbandet som tar hela Sverige med storm, The foo! ”Det är så fucking sjukt, säger The Fooo direkt efter att dem avslöjat vinnaren. Tidigare har även Zara Larsson och Laleh vunnit det priset.

Det är väldigt proppfullt med folk här på Gröna Lund denna kväll. Fansen är här och hejar och skriker på sina egna favoritartister, men jag tror nästan att det är The Fooos fans som tar hem mer än hälften av alla här i publiken. Dem har en hel del fans på plats. Årets andra pris att delas ut var ”Årets utländska låt”. Även där var det 5 nominerade, John Legend -”All of me”, One Direction -”Story of My life, Ariana Grande- ”Problem”, 5 seconds of summer -”She looks so perfect” och One Directions andra låt ”You and I”. Men i år fick John Legend- ”All of me” som blev vinnaren och tog hem priset i denna kategori. Låten presenterades av Robin Stjernberg här på Rockbjörnen.

Det tredje priset att delas ut gick till Håkan Hellström som vinner priset för ”årets manliga artist”. ”Jag är vansinnigt glad över det här priset. Det känns extra stort att just mina fans har röstat fram mig, utan dem skulle jag aldrig stå där jag står idag” säger Håkan i en intervju. De nominerade i denna kategori var följande, Håkan Hellström, Avicii, Oscar Zia, Robin Stjernberg och Anton Ewald.

Under sändningen blev Jens Hult utmanad av Robin Stjernberg att göra den nya utmaningen, Ice Bucket Challenge. Det är meningen att man ska skänka pengar till ALF för att stödja forskningen av sjukdomen ALF, och självklart utförde Jens utmaningen. Det blev en blöt sändningen, men Jens säger själv ”Det var självklart att jag ville göra det här, pengarna kommer ju till bra användning, så gör det här ni också”

De nominerade till det fjärde priset av nio denna kväll, ”Årets hårdrock band” var Lizette&, Sabaton, outtrigger, ghost och Five Grames of Perfection. Kvällens Rockbjörn tog Sabaton hem. Dem har faktiskt vunnit detta pris en gång tidigare och dem är lika glad nu som då.

Även Veronica Maggio fick känna hur det känns att få en Rockbjörn, för att även hon blev en av vinnarna ikväll, när hon nämligen tog priset för ”årets svenska låt” med sin låt ”Hem till huset” som hon faktiskt även sjunger med legendaren Håkan Hellström och det var faktiskt Håkan som fick hämta ut hennes pris. De nominerade i denna kategori var, Albin ft. Kristin Amparo- ”Din soldat”, The foo- ”King of the radio”, Loreen och Inga-Maret Gaup Juuso- ”Son”, The Fooo- ”All over the world” samt Veronica Maggio ft. Håkan Hellström- ”Hela Huset”.

Rockbjörnen för ”Årets konsert” går till personer/person som historiskt sätt har haft  en minnesvärd konsert med mycket folk från olika länder. Dessa personer har framförts av svenska folket, Håkan Hellström- Ullevi, The fooo Experience- Annexet i Stockholm, One Direction- Friends Arena, Loreen- Gröna Lund och till sist The fooo Experience- Liseberg, Göteborg och vinnaren blev till slut Håkan Hellströms konsert på Ullevi. Håkan kniper återigen en Rockbjörn. ”Det blir inget pris utan den fantastiska publik och fans jag har runt omkring mig” säger Håkan med ett leende på läpparna.

Rockbjörnen 2014s näst sista pris att delas ut är för ”Årets kvinnliga liveartist” och det priset går till en mycket ung och begåvad artist som har tagit både Sverige och USA med storm och det är självklart, Zara Larsson. Hon knep priset före Laleh, Veronica Maggio, Marie Fredriksson och Sanna Nielsen som också var nominerade i kategorin ”Årets kvinnliga liveartist”. Hon säger själv att ”Jag är mycket förvånad av att ha vunnit detta pris i denna kategori, då jag slogs mot 4 oerhört duktiga artister med en mycket begåvad sångröst och det är betyder väldigt mycket för mig att just jag vann”.

I höst släpper även Zara Larsson sin debutplatta i både Sverige och USA. ”Är verkligen redo att släppa min platta nu, nu får ni se mycket mer av mig” säger Zara Larsson.

Nu var vi äntligen framme till kvällens sista pris för i år och man kan nog säga att det priset var det största för dagen, eller speciellt för alla fans i alla fall, för det var nämligen dags för ”Årets fans”. Det priset delas ut till artister/artist vars fans alltid har stöttat och hejat fram sina/sin idol, och Rockbjörnens absolut sista och största pris går till en välförtjänt grupp som också har utvecklats på väldigt kort tid och det är The foo. De vinner för tredje gången idag.

Rockbjörnen 2014 var en mycket härlig kväll med många fina priser och härliga uppträdanden.