Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Saab levererar nästa generations fordonssimulatorer till Norge

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått ett kontrakt från den norska armén för utveckling och tillverkning av den nya generationens fordonssimulatorer (ett träningssystem med lasersimulatorer). Det totala ordervärdet uppgår till MSEK 142.

– Norge är en viktig marknad för Saab. Vi kommer att leverera ett mycket avancerat militärt träningssystem för fordon som ger hög träningseffekt, säger Henrik Höjer, chef för Training & Simulation vid Saab.

Lasersimulatorn BT46 är ett unikt system som kan anpassas till ett stort antal olika träningsbehov. Den kan simulera ballistiken och flygtiden för en projektil i realtid med hög precision, samtidigt som den ger snabb och realistisk återkoppling till skytten och målet.

Saab har levererat stridsträningsutrustning till den norska markstridsskolan i Rena sedan 2003, och den här ordern kommer att öka kapaciteten att genomföra stridsträning ytterligare.

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar som sträcker sig från militärt försvar till civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter och utvecklar, anpassar och förbättrar ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.

Saab , Training and simulation

Källa: SAAB.