Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Martin Stenmarck & jazztrion JETS till Lindesberg

linde
Foto: Lindekultur

Lördag 4 oktober kommer Martin Stenmarck & jazztrion JETS till Lindesberg (Lindeskolans aula) med ”Det akustiska äventyret” – en humoristisk, varm och osedvanligt akustisk konsert i två akter.

Det akustiska äventyret är en annorlunda och intim konsert byggd på Martin Stenmarcks välkända låtar i jazztrion JETS lekfulla och avskalade arrangemang. Martins många år på scenen gör sig påmind när publiken ibland involveras på ett högst påtagligt sätt. Skratten är många och för det mesta igenkännande för de flesta! En artists vardag skiljer sig inte så mycket från oss andra, det är bara omständigheterna som är olika. Men detta är ingen show utan en väldigt frikostig konsert!

Martin säger: ”Nyfikenheten har alltid legat nära till hands i allt jag gjort sen jag började med musik. När jag för några år sedan spelade tillsammans med Jets för första gången så var det just nyfikenheten på hur mina sånger skulle låta i en så udda och annorlunda musikalisk sättning som lockade. Nu har vi spelat många gånger ihop och dessa fantastiska musikanter och instrumentalister ger musiken ny kraft – kanske inte volymmässigt men innehållsmässigt! Detta är en resa där mina låtar verkligen får bekänna färg”.

Martin Stenmark är en av Sveriges mest folkkära artister med en stor skivproduktion och flitigt turnérande i bagaget. Senast såg vi honom i Melodifestivalen med låten ”När änglarna går hem”, en Melodifestival som han för övrigt har vunnit tidigare med låten ”Las Vegas”. Under våren har Martin även huvudrollsdebuterat i långfilmen ”Kärlek Deluxe”. Martin är nu högaktuell med sin nya sommarsingel ”Sommarbarn” och till hösten kommer ett nytt fullängdsalbum.

Jazztrion JETS har sin bas i Jämtland och har sedan starten 2004 vid sidan om turnéer med egen musik även jobbat mycket med musikföreställningar och samarbeten med flera andra artister såsom Åsa Jinder och Andreas Johnson. Gruppens musik är gränsöverskridande jazzig med influenser från folkmusik och pop/rock och man har, delvis genom sin sättning ett väldigt eget sound. Musiker: Jens Comén – saxofoner, gitarr, kör. Svante Söderqvist – kontrabas, cello, kör. Tomas Nyqvist – slagverk, marimba.

Källa: Lindekultur