Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stockholms största hotell kontrakt går till Nordic Choice Hotels

Foto: Choise Hotels
Foto: Choise Hotels

Onsdag blev AMF Fastigheter största hotellkontrakt i Stockholms historia. Petter Stordalen och Nordic Choice Hotels är uppdraget att utveckla två unika och oberoende hotellkoncept runt Brunkebergstorg mitt i den svenska huvudstaden.

Vi fick ett visionärt förslag som vi inte kunde motstå. Tillsammans med Petter Stordalen och Nordic Choice kommer vi att utveckla ett mer levande stadsdelar, vilket också bidrar till ökad lönsamhet för våra investerare, säger Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter.

Vi är stolta över att vara en del av de viktigaste stadsutveckling i centrala Stockholm sedan 60-talet. Vi strävar efter att vara nummer 1 i de största skandinaviska städer. Detta är två viktiga bitar i vår offensiv i Stockholm, säger Petter A. Stordalen, ägare och styrelseordförande i Nordic Choice Hotels.

Affären är ett led i AMF Fastigheters engagemang Urban Escape Stockholm. Avtalet med Nordic Choice Hotels omfattar nästan 30.000 kvadratmeter och kommer att bestå av ett boutiquehotell och ett hotell för affärsresenärer med totalt 540 rum. Intill hotellnäringen, byggt en konferens på 2.000 kvadratmeter, fitness, gym och spa-avdelning. Båda hotellen har en restaurang, café och bar. Dessutom byggde det som är Stockholms största takrestaurang på 1200 kvadratmeter med panoramautsikt över staden.

Ambitionen med Urban Escape är att öppna platser i staden som tidigare har varit stängda för allmänheten. Hotellen kommer att bidra till att skapa en mer levande stad, dygnet runt, för både besökare och lokalbefolkningen.

Vi kommer att skapa två hotell och ett restaurangkoncept som är anpassad till Brunkebergstorg. Nu ser vi fram emot den spännande och intensiv planeringsfas med AMF Fastigheter och Stockholms stad, säger Torgeir Silseth, vd för Nordic Choice Hotels.

Förutom ett engagemang för Urban Escape Stockholm inkluderar kreativa kontor och innovationsmiljöer, restauranger, service, torg och grön miljö i taket.

Annordia och DTZ Capital Markets har AMF Fastigheters rådgivare på processen för marknadsanalys, forskning och förhandlingar med Nordic Choice Hotels. Dess af- var juridisk rådgivare.

Källa:  Choice Hotels