Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tittarnas favoriter landade tillslut på en tjej och en kille

 Foto:  Tobias Dahlén Sweden Photo Passion.
Josefine Myrberg och Philip Spångberg blev kvalfinalister. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion.

Ikväll är det dags för den fjärde livesändningen i kvalveckan. 5 artister står beredda att inta scenen och visa svenska folket att just de är värda de 2 platserna till fredagens kvalfinal. Petter Hedström, Tristan Björling, Philip Spångberg, Thomas Lundell och Josefine Myrberg är kvällens 5 artister. Det gäller för de att imponera på folket där hemma, eftersom att all makt hänger på dem.

Nu är idols fjärde kvalprogram igång. Även idag är det 5 stycken artister som slåss om de 2 direkt platserna till fredagens kvalfinal. Tristan Björling, Philip Spångberg, Petter Hedström, Thomas Lundell och kvällens ända tjej Josefine Myrberg är dem artisterna som tävlar ikväll. Det gäller att imponera på både juryn men framförallt för tittarna där hemma och i studion. Det är ju som sagt ni som bestämmer vilka av dessa 5 fantastiska artister som tar de 2 platserna till fredagens live program.

Först ut ikväll är Thomas Lundell som ska framföra låten ”The A-team” av Ed Sheeran. ”Jag ska visa att jag är redo och oerhört taggad” säger Thomas precis innan hans uppträdande. Han framför låten på sitt egna sätt, men det går inte direkt hem hos idol juryn. ”Det är inte direkt ett intressant framträdande, det berörde mig inte lika mycket som jag hade hoppats på” säger Anders Bagge. Idol juryn var ikväll ganska ense om att Thomas framträdande inte var det bästa han har gjort under hela idol resan. Han får stå emot mycket negativa kommentarer för dagens framträdande. Men han får nu hoppas på att han har stödet från tittarna med sig och att han kan ta med sig en av de 2 platserna till fredagens kvalfinal.

Dagens andra artist är Petter Hedström som ska framföra ”If I used to love you” av Daniel Lemma. Även han är mycket taggad för att få uppträda ikväll och framföra sin egna version av låten. Då får vi bara hoppas att det går som han tänkt. Enligt Laila har han verkligen gjort sin läxa över sommaren med att ta för sig på scenen. Men han måste träna på sitt scenspråk, vilket har varit en stor utmaning för honom under hela idol resan. Den bästa kritiken ifrån juryn kom nog från Alexander Bard som sa att Thomas är den bästa manliga artisten i år.

Näst ut är Tristan Björling som har haft en väldigt tuff idol resa men som ändå har lyckats ta sig vidare enda till ikväll. Ikväll framför han låten ”Edge of glory” av Lady Gaga. ”Jag tycker att jag har visat vem jag är, men fortfarande har jag mycket kvar att ge” säger Tristan innan sitt framförande. Men det gick väl kanske inte som förväntat för han fick ju som sagt väldigt hårda ord från juryn. ”Du ska koncentrera dig på sången och inte ditt uppspelta jag på scenen, vilket du har gjort väldigt mycket under hela idol”. ”Och tyvärr, idag håller inte rösten, men du får hoppas på att svenska folket hjälper dig vidare ikväll”säger Laila. Men själv så sa han ”Jag valde kanske inte den lättaste låten ikväll, men jag vill verkligen försöka.”

Philip Spångberg är näst på tur. Ikväll ger han sig på en låt som har legat väldigt högt upp på listan bland de populäraste låtar, alltså ”All of me” av John Legend. Ikväll var juryn inte alls överens. Anders tycker att Philip har en grym röst, medan Peter Svartling från original juryn tycker absolut tvärtom. Han tycker att rösten inte riktigt fanns där ikväll och att det inte blev riktigt underhållande.

Original juryn har ju som sagt varit ute och letat efter en varsin idol som fick den magiska biljetten ”Jubileumsbiljetten” och ikväll är det Peter Svartlings talang Josefine Myrberg som ska ställa sig på idol scenen och framföra låten ”Crazy” av Gnarls Barkley. Hon har ju inte stått på idol scenen tidigare utan tog sig direkt hit till idols kvalvecka genom biljetten, så vi får se om hon levererar idag. Det blev lite små tjafs mellan jurymedlemmarna, men Laila tyckte i alla fall att  Josefine är grym. Medan Bagge undrade om hon var färdig gräddad för idol. Det återstår och ser hur det går för Josefine senare i programmet. Tar hon sig vidare eller inte?

Josefine Myrberg tog sig faktiskt vidare tillsammans med Philip Spångberg. Vi på aftonkuriren tyckte att dessa två personer var värda att gå vidare efter vad man fick höra ikväll. Vi hoppas att resten av deltagarna har turen att bli tilldelad juryns wildcard som kommer att delas ut på fredagens kvalfinal. Tack för ikväll dagens artister, men också juryn och övriga folket.