Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En av fem har dålig koll på sina försäkringar

 

Foto: Royal Corbis
Foto: Royal Corbis

Mer än varannan svensk saknar en sjuk- och olycksfallsförsäkring och nästan två av tio vet inte vilket försäkringsbolag de är försäkrade genom visar en ny undersökning från Trygg-Hansa. En av fem uppger även att de har ganska eller mycket dålig översikt över sina försäkringar.

En av fem svenskar uppger att de har ganska eller mycket dålig översikt över sina försäkringar och bara 16 procent säger sig ha en mycket god översikt över sin försäkringssituation. Detta visar en ny undersökning som Trygg-Hansa har gjort för att få reda på mer om svenska folkets försäkringsskydd.  Knappt hälften har en sjuk- och olycksfallsförsäkring och bara sex av tio har kontrollerat att deras försäkring är uppdaterad efter nuvarande levnadssituation. Fyra av tio har heller aldrig uppdaterat lösöret i sin försäkring oavsett om de har flyttat, köpt dyra saker eller på annat sätt förändrat sin levnadssituation. För att underlätta försäkringssituationen för svenskarna startar Trygg-Hansa därför Försäkringskollen, ett initiativ där kunder rings upp av en försäkringsexpert.

– En bra grundinställning är att kontrollera sitt försäkringsskydd minst en gång om året – något som bara sex procent av svenskarna gör. Det går snabbt och underlättar enormt om olyckan skulle vara framme och man inser att man inte har ett skydd som motsvarar ens livssituation, säger Håkan Franzén, försäkringsexpert på Trygg-Hansa.

Det är andra gången Trygg-Hansa gör ett ordentligt krafttag i att hjälpa svenska folket att modernisera sina försäkringar. 2006 startade Trygg-Hansa en försäkringslinje där 1,2 miljoner kunder kontaktades för att få ett expertutlåtande om sina försäkringar.  Satsningen blev en otroligt uppskattad satsning bland kunder och har därför optimerats för att göras igen.

– Försäkringskollen tar upp vilka försäkringar man har utifrån boende, familjesituation, vad man har för bil samt verksamhet om man är företagare. Beroende på vilken levnadssituation man har behöver man olika försäkringar. Vi undersöker vilka försäkringar som kan tas bort och vilka man skulle ha nytta av att lägga till. Ingen ska behöva känna att de är över- eller underförsäkrad, säger Håkan Franzén.

Källa: Trygg Hansa