Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

80-talet ringde … och vill ha tillbaka sin hockeyfrilla

Foto: Pagina.
Anders Tengners nya bok, 80-talet ringde., Foto: Pagina.

När 1980-talet tog slut var ingenting sig likt längre. Det var det sista naiva och oskuldsfulla decenniet. Det var 10 år av partyyra, ekonomiskt uppsving, heavy metal och synt, groteska modeyttringar, yuppies, brat pack, kalla kriget, bara bröst, moralpanik och teknikframsteg som tog oss in i framtiden. Journalisten, författaren och fotografen Anders Tengner skildrar det underbart förskräckliga årtiondet i den nya boken 80-talet ringde … och vill ha tillbaka sin hockeyfrilla .

I boken 80-talet ringde … och vill ha tillbaka sin hockeyfrilla möter vi 1900-talets mest färgstarka decennium från A till Ö genom journalisten och författaren Anders Tengners minnen och bilder, från en tid då han till stor del var med och präglade synen på samtiden hos de generationer som var unga då. Anders var stjärnreportern på poptidningen Okej som flög jorden runt och träffade alla världsartister inom musik, film och TV. Han introducerade hårdrock i TV och hördes ofta i radio.

Hans bildarkiv är till stora delar opublicerat och många bilder presenteras här för första gången i tryck tillsammans med hans initierade, fyndiga, provocerande och underhållande anekdoter, kåserier och konstateranden runt det glada åttiotalet. En tid alla som var med minns med antingen glädje eller förskräckelse. Men det lämnade ingen oberörd.

– Trots att det gått drygt trettio år upphör inte 80-talet att fascinera, säger Anders Tengner. Boken
80-talet ringde… är en inbunden nostalgikick som kommer att väcka många minnen till liv om du var med, eller ge dig en resa tillbaks till en tid då du inte fanns men önskar att du hade, avslutar han.

Anders Tengner har på kort tid skrivit flera bästsäljande biografier. Access All Areas utkom 2010 och är berättelsen om hans eget liv bland hårdrockens giganter. 2012 utkom den kritikerhyllade Såsom i himmelen, så och på jorden – den inofficiella biografin om Yngwie Malmsteen . I år är han aktuell med den officiella biografin om Håkan Hemlin, Förlist – mitt liv och Nordman .

ISBN: 978-91-636-1047-9

Utkommer: 2014-11-05

 

Källa: Pagina .