Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Löfven till Bryssel med Alliansens klimatmål

Eskil Erlandsson, vice ordförande i EU-nämnden. Foto: Centerpartiet.
Eskil Erlandsson, vice ordförande i EU-nämnden. Foto: Centerpartiet.

Dagens EU-nämnd bjöd på nya oklara turer i regeringens hantering av målen inför EU:s klimatförhandlingar. Slutresultatet blev att Stefan Löfven nu åker till förhandlingarna i Bryssel med Alliansens klimatmål i bagaget.

– Dagens möte i EU-nämnden måste kallas för vad det är, ett regeringshaveri. Idag får Sverige betala priset för Stefan Löfvens oförmåga att innan valet hitta ett fungerande regeringssamarbete, säger Eskil Erlandsson vice ordförande i EU-nämnden och närvarande vid dagens möte.

– Hanteringen av frågan är en katastrof från början till slut. Regeringen klarar inte ens av att enas i en så pass viktig fråga som klimatet. Stefan Löfven kommer till mötet med oklara besked, blir avvisade av Vänsterpartiet, sitt så kallade samarbetsparti, och tvingas till sist acceptera Alliansens klimatmål som det han ska förhandla med i Bryssel, säger Eskil Erlandsson.

– Vi kommer tyvärr att få se fler sådana här exempel under den närmaste tiden. Sveriges vänsterregering är så svag att den inte ens klarar av att driva igenom sin egen politik på fundamentala områden som miljö och klimat. Det som varit den absolut främsta huvudfrågan för Miljöpartiet under valrörelsen, fortsätter Eskil Erlandsson.
– Det är tur för Sverige och för klimatet att Alliansen har ett välfungerande samarbete. När regeringen nu inte klarar av att ta ansvar för svensk och europeisk miljö- och klimatpolitik så får de luta sig mot Alliansens politik. Trots den svaga regeringens agerande är jag glad att Sverige nu kommer att driva de klimatmål som Centerpartiet och Alliansen gick till val på, avslutar Eskil Erlandsson.

Källa: Centerpartiet.