Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

FRANTIC SUNDAY – Debutalbum UTE NU!

Frantic Sunday Debutalbum släppt! Foto: Ninetone records.
Frantic Sunday Debutalbum släppt! Foto: Ninetone records.

MUSIK OCH POLITIK i SYMBIOS
– 2014 är året då allt händer på en gång! Det är supervalår, vi får skivkontrakt efter 5 1/2 års kämpande, och nu får vi äntligen släppa debutalbum, säger bandets sångare Tomas Karlsson, som i höst också kandiderade till Sveriges riksdag för Feministiskt Initiativ.

Att kombinera politik och musik är extra hektiskt ett supervalår:

– Våra låttexter är inte särskilt politiska, och vi är inte ett politiskt engagerat band, men jag personligen har varit väldigt engagerad både i Feministiskt Initiativ och i Frantic Sunday i flera år och nu är det maxat, tillägger Tomas, som kandiderade till Uppsala kommunfullmäktige för F! redan 2010 och där
han nu kom in 2014

– Jag hoppas självklart på både ett musikaliskt genombrott och ett politiskt genombrott i höst.

Det vore helt fantastiskt skönt efter allt vi varit med om hittills.

– Målet har alltid varit att slå stort! Vi är redan Sveriges bästa liveband, vi kommer bli nästa stora svenska band, och nästa stora svenska musikexport. Vår musik handlar om peace, love & understanding, fast för 10-talet. Det självbetitlade debutalbumet, ”Frantic Sunday”, fångar det, avslutar sångaren Tomas Karlsson

Uppsalabandet Frantic Sunday har gjort över 100 spelningar i USA, Kanada, Tyskland, Tjeckien, Norge och Sverige, däribland på Way Out West, Peace & Love och Debaser Medis. Singeln ”The City Is Listening” har roterat på P3, och ”I’m Your Volunteer” på MTV.

Bandet har hyllats för sina maniska livespelningar och liknats vid The Hives och Håkan Hellström.

Livedebuten ägde rum 22 oktober 2008 på Hijazz i hemstaden. 22 oktober 2014 släpps debutalbumet

”Frantic Sunday” av Ninetone Records.

UTE NU! 2:dra singeln”Heartbeats + Soundsystems” från nya albumet.

Albumet spelades in i Polarstudion, Stockholm, av producent Lennart Östlund (Led Zeppelin, ABBA, Ramones). Bandet signades till svenska Ninetone Records i april, första albumsingeln ”The Skies” släpptes i juni och klättrade till plats 6 på iTuneslistan.

 

Källa: Ninetone Records