Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tufft för Idolerna som gör Svenska hits

Philip Spångberg i Idol 2014. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion.
Philip Spångberg i Idol 2014. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion.

Det var kul att se och framförallt höra Idolerna sjunga på svenska. En del passade det inte så bra eller gjorde fel låtval, men några bekräftade sin storhet som Matilda som rockar på Svenska också. Mollie valde en lite brutal kärlekslåt som ska ses som ren skärt lyckorus. Lisa och Josefine imponerade igen stort och borde vara självklara.Men killarna hade en lite lägre nivå på sina framträdanden. Philip Spångberg var den som gjorde sämst ifrån sig ikväll och tvingas nu lämna Idol 2014.

Det är svenska hits som gäller på den femte Idols fredagsfinalen. Agnarna skall skiljas från vetet som man säger. Det är ju lite skillnad att sjunga på Svenska och det passar inte alla lika bra..

Idol juryn är roande som vanligt och Pär Lernström kör vidare som den programledarklippa han är.

Ikväll blir det först Petter Hedström som får försöka revanschera sig och visa ett helt annan sida av sig själv . Det lyckas han med tycker vi. Han sjunger en av sina idolers låtar, – Det kommer aldrig vara över för mig av Håkan Hällström som han har som stor förebild.

Sen blir det verkligen häftigt när Josefine gör en härlig popversion av – Du måste flytta på dig . Hon röjer runt på scenen som värsta proffset och är lagom kaxig och ger verkligen allt med en härlig energi. Det är som förra gången en mycket bra show.

Philip Spångberg med den lite småhesa mörka rösten gav sig själv en tuff utmaning när han sjunger Oskar Lindros – Hur dem än. Det blev lite fel tonart och lite surt enligt vissa i juryn. Det låter inte speciellt bra med lite dålig timing i denna ganska kvicka låt. Han verkade tycka det var kul i alla fall, men ikväll vet jag inte om det räcker hela vägen.

Den strålande Mollie gör en överaskande låt, – slå mig hårt i ansiktet av Thomas Stenström. Hon ser verkligen lycklig ut på scenen och gör det riktigt bra. Inte hennes bästa låtval, men mycket bra jobbat ändå. Vi gillar dig Mollie!

En sittande Fanny sjunger den softa och lugna låten – jag saknar dig lite mindre, som till och med gjorde Alexander berörd. Hon har en speciell uttrycksfull röst och levererar mycket känsla som vanligt. Mycket bättre än förra veckan.

Lisa sjunger – Går som en karl i Agnes version och gör det så bra att juryn ger stående ovationer när showen är över. Hon utnyttjar hela sitt register och har med både softa och starka partier. Sagolikt bra artisteri.

Blir lite konstigt när rockaren Ludvig gör en annorlunda version av Kents – Kärleken väntar. Han har ju en helt annorlunda röst och den passar inte riktigt ihop med den här låten. Tyvärr håller det inte hela vägen den här gången. Inte illa, men det blir lite fel. Mer rock’n’roll på engelska och undvik den tråkiga syntpopen!

Matilda gör en mycket bra version av Linnea Henrikssons hitlåt -Lyckligare nu. Det blir en lite egen version som passar henne som handsken. Nu var det några i juryn som tyckte hon sjunger bättre på engelska vilket hon kanske gör, men svenskan är bara ett annat uttryck som hon levererar med den äran. Vi tycker verkligen om Matilda och vi älskar hennes engelska hittar.

Innan pausen kommer en viss Magnus Uggla på besök hos idolerna som även får sjunga med i hans klassiska Kung i baren med Pär som skön bartender.
Det blir sen det jobbiga väntandet på att få veta vilka som går vidare ikväll och vem det är som får lämna Idolcirkusen.

De som går vidare är Lisa, Petter, Josefine, Mollie, Fanny, Matilda och Ludvig.

Det innebär att Philip är den som får lämna Idol efter femte fredagsfinalen. Det var kanske inte helt oväntat och var rätt val ändå. Låten passade inte honom alls och han gjorde tyvärr inte sitt bästa framträdande. Vi tackar Idolerna för en fin show och väntar på nästa veckas Idol.