Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Semper lanserar glutenfri och ekologisk pasta

Semper
I oktober 2014 lanserar Semper pasta som är både glutenfri och ekologisk. Pastan kommer i två former, Linguine och Sedani, och innehåller endast rent KRAV-märkt rismjöl och källvatten från Toscanas berg. Det gör att pastan är helt fri från stärkelser, emulgeringsmedel och E-nummer.

Den glutenfria och ekologiska pastan lagas i Lucca, Italien med den unika tillverkningsmetoden, al bronzo. Detta innebär att pastan formas med bronsvalsar, som gör att pastan får en sträv yta som tar upp såser och smaka extra bra. Pastan är både KRAV-märkt och EU Ekologisk.

Lagad med tradition och passion av familjen Mennucci.
Semper hämtar sin pasta från familjen Mennucci i den lilla byn Lucca i Toscana. De är även världsledande på att göra glutenfri pasta. 1887 började Giuseppe Mennucci tillverka pasta för hand enligt gamla italienska traditioner. Denna
torkades i solen på bakgården till Menuccis butik. Idag, fem generationer senare, görs pastan i en modern fabrik men av samma familj och med samma passion.

– Vi märker en stor efterfrågan på ekologiska produkter, inte bara från glutenintoleranta,
utan även från många andra som vill undvika gluten. På grund av familjen Mennuccis passion och känsla för smak och hantverk har vi valt att hämta vår pasta just från Lucca. Vi är glada att vi äntligen kan presentera dessa goda pastanyheter med så hög kvalitet och fin smak, säger Johannes Lindgren, produktchef för Semper Glutenfritt.

Sempers Glutenfria Linguine och Sedani lanseras på ICA, Axfood, City Gross under vecka 42.

 

Källa: Semper