Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Flommens Golfklubb svenska lagmästare för juniorer

Flommens GK JSm 2014. Foto: Svenska Golfförbundet.
Flommens GK JSm 2014. Foto: Svenska Golfförbundet.

Flommens Golfklubb blev svenska mästare efter särspel när Skandia JSM Klubblag idag avgjordes på Montado Golf Resort utanför Lissabon.

-Jag vet inte vad jag skall säga, jag är ganska tom, det är glädje men det är även en lättnad som infinner sig efter att all nervositet släppt säger en tagen Daniel Lindgren kapten för Flommen direkt efter avgörandet.

Efter att på förmiddagen besegrat Stockholms GK i en mycket jämn och välspelad match som inte avgjordes förrän Ebba Björnberg vann sin match på det 19:e hålet. Avgörandet kom därefter att stå i särspel mot Örebro City Golf & CC som i sin tur först hade besegrat Lysegårdens GK. Särspel match över tre hål.

-I matchen mot Stockholm var det otroligt tight och vi hade Ebba i sista matchen och jag tror att hennes vinst där gav oss en positiv känsla inför särspelet. Och nu i särspelet med William (Kirchhoff) och Ebba så tar de fram det bästa när det verkligen gäller och som tränare och coach blir jag då väldigt stolt av se dem spela så fin golf och komplettera varandra säger Daniel Lindgren.

På första särspelshålet slog William upp bollen till inom en halv meter på inspelet, birdien var given och när Jakob Johansson missade Örebros birdieputt så var Flommen ett upp.

Avgörandet kom redan på det andra särspelshålet och återigen var det William som slog ett mycket bra inspel, denna gång till en och en halv meter. När Ebba sänker för birdie och seger så byter glädjekaos ut när hela Flommens lag springer in på green för att fira.

-Det som är häftigt från första omgången på Bokskogens GK till nu är att gruppen har växt från ett gäng individer till en stark grupp och ett bra gäng och nu kryddat med en fin buckla så känns allt supercoolt säger Daniel Lindgren.

När dagen började var det fyra lag som kunde bli svenska juniormästare för klubblag. Flommens GK var de som spelade bäst och som nu stolt kan titulera sig svenska mästare.

Detta var tredje raka finalen för Örebro City som nu kan lägga till ytterliggare en silvermedalj till sedan tidigare en silver- och en bronsmedalj.

-Det känns bra med ett silver, lite tungt just nu då vi hade guldkänning och laget har spelat bra. Jag tror vi är det lag som tagit flest individuella matcher och tagit flest poäng. Men Flommen spelade riktigt bra i särspelet, de slog upp den död på ettan och så var det två likvärdiga chanser för birdie på tvåan och olyckligtvis så styr vår ur och de sätter sin säger Andreas Grönkvist kapten för Örebro.

Bronsmedaljerna togs av Lysegårdens GK efter att de besegrat Stockholms GK i särspel.

-Det känns overkligt med tanke på vårat lag och var vi ligger rankingmässigt och med tanke på de lag vi slagit ut under året, Skaftö GK tidigare och nu senast i Stockholm vid slutspelet även Karlstads GK som är rankade tvåa i Sverige. Vårt lag är ett grymt gäng som är helt underbara, jag är mållös säger Marcus Forsbohl kapten för Lysegården.

Guld – Flommens GK
Simon Malmberg, Klara Stina Drotz, Michaela Lindal, Ebba Björnberg, Peter Herslow, William Kirchhoff, Max Sjöström, Jakob Stretjffert, Jacob Falk Henriksson och kapten Daniel Lindgren.

Silver – Örebro City Golf & CC
Alva Karlsson, Julia Tryzell, Philip Lindblom, Sofie Larsson, Robin Näslund, Ludvig Schöllin, Jesper Karlsson, Jakob Johansson, Ville Partanen och kapten Anderas Grönkvist.

Brons – Lysegårdens GK
Oscar Karlsson, Kalle Skogsberg, Robin Thin, Benjamin Hermansson, Per Ohlsson, Judith Elwroth, Henrik Nordström, Amanda Jacobsson, Johanna Jakobsson och kapten Marcus Forsbohl.

Källa: Svenska Golfförbundet .