Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Idolerna sjöng Darins hitar och levererade sina egna låtar

Det var Darins hitar som var Idolernas utmaning ikväll. Plus att de fick sjunga sin alldeles egna låt vilket var riktigt häftigt. Mollie och Ludvig hamnade lite fel medans Josefin och Lisa gjorde varsitt kanon nummer. Tyvärr så måste någon lämna efter kvällens coola kvartsfinal och det blev till slut Ludvig Turner som åker ut ur Idol.Han var nöjd bara att komma så här långt och få släppa en egen singellåt var ju fantstiskt kul. Semifinal för Mollie, Josefine och Lisa nästa vecka!

Det är dags för Idol igen som är i kvartfinalläge . De gör ikväll en egen låt och utmaningen var att göra egna versioner av Darins hitlåtar.
En ovanligt trevlig vecka där Idolerna fick coaching av Darin själv för att få ihop deras version. Han jobbade med dem personligen och kunde komma med tips och förslag hur de kunde göra för att det skulle låta så bra som möjligt.

Först ut är den lite spralliga Josefine Myrberg med en av Darins stora hitlåtar Nobody knows. Hon gör verkligen en fin version och kommer nog bli en riktigt stor artist när hon växt till sig lite. Några smågrejer som inte sitter ännu men varför ska det göra det? Hon har en otrolig potential.

Lisa visar verkligen vilken klockren artist hon är eller ska vi säga kommer att bli. Hennes framträdande av Darins låt Homeless var så fantastiskt att flera satt med tårarna i ögonen. Vilken känsla och vilken skön sång! Underbart och mycket bra prestation av denna talangfyllda tjej.

Ludvig gör en ok version av Darins poplåt Step up där han bara går omkring lite planlöst på scenen. Annars sjöng han ganska bra, men det var lite sent att börja hitta nåt nytt nu. Skulle hänt lite tidigare och kanske inte suttit så löst och kunnat leverera grymma låtar istället. Hans svengelska stör fortfarande. Tjejerna är mycket noggrannare i uttalet och gör allt bättre på det mesta.

Mollie gör en ok försök med Darins Why does it rain som dock inte var perfekt. Hon hade stora problem göra den här som var tänkt. Tyckte inte låten passade hennes röst så hon kunde göra den rättvisa. Men det gick ändå ganska bra ju. Ville gjort det bättre.

Dags för Idolernas egna låtar efter en kort presentation. Detta kan bli riktigt spännande!

Josefin egna låt Stay gold är en riktig popdänga som passar henne riktigt bra. Vi får nog se den på hitlistan redan nästa vecka.

Lisa Ajax sjunger sin egen låt Love run free med ett härligt nummer igen. Vi tror att hon bara äger scenen ikväll och lyckas verkligen leverera. Det är en skön och svängig poplåt som kommer spelas flitigt i många Spotifylistor. Vi får se om hon inte leder topplistan nästa vecka.

Ludvigs låt 1000 mph är lite annorlunda med både lite softa och lite rockiga partier och han gör det ganska ok. Låter lite bättre i vissa partier som skulle kunna satsat mer på. Den är lite åt rockopera stilmässigt med lie takt och rytm ändringar om vartannat. Kanske kräver lite mer lyssning för att sitta.

Mollie presenterar sin egen låt Losing myself without you som är ganska poppig och glad som hon själv. Kunde vara lite tuffare och coolare kanske, men den här är riktigt bra poplåt för de yngre kidsen kanske.

Det blir sen som vanligt en sån där jobbig väntan på att tittarna ska rösta eller ta en kopp fika så länge.

Sen när det är dags får vi en kort summering av juryn som vanligt och Per ställer några lustiga tittarfrågor till Idolerna.
Per kommer som tidigare bara ropa upp namnen på vilka som gått vidare och sen avsluta med den sista tredje platsen.

Vidare direkt till semifinalen är Lisa och Mollie!

Josefine och Ludvig får vänta lite på den sista platsen.
Den går till Josefine såklart, skönt nog efter hennes fina framträdande ikväll.
Ludvig kramar om henne och sa redan innan resultatet avslöjades att han höll på Josefine.

Detta innebär att Ludvig Turner måste lämna Idol och kommer sluta starkt med en fjärdeplats i Idol 2014.
Han var så glad att ha fått göra sin egen låt så där är ju ett fint tröstpris iallafall.
Till semifinal går nu Mollie Lindén, Josefine Myrberg och Lisa Ajax. Tack för showen och lycka till Ludvig!