Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

H.K.H. Kronprinsessan Victoria besökte Jula

 H.K.H. Kronprinsessan Victoria tillsammans med bland andra Karl-Johan Blank, Julas koncernchef och ägare, på Julas centrallager i Skara.  Foto: Jula AB.
H.K.H. Kronprinsessan Victoria tillsammans med bland andra Karl-Johan Blank, Julas koncernchef och ägare, på Julas centrallager i Skara. Foto: Jula AB.

Lördagen den 22 november besökte H.K.H. Kronprinsessan Victoria Julas huvudkontor och centrallager i Skara.

Värd för besöket var Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef, med familj. Med på besöket var också representanter för Julas ledning, landshövdingen med fru, samt representanter för hovet.

– Det har varit ett mycket trevligt och givande besök. Vi har fått tillfälle att visa upp vår verksamhet och vilka planer vi har för framtiden. Kronprinsessan var mycket intresserad och påläst, säger Joachim Frykberg, VD Jula AB.

Jula fick tillfälle att visa upp det stora centrallagret som just nu byggs ut till att bli cirka 150 000 kvadratmeter stort, ett av de största lagren i Sverige i sitt slag

Julas serviceavdelningen med det slutna systemet för produkter visades upp liksom logistiksystemet där logistikchef Lennart Karlsson fick tillfälle att berätta om den stora omläggningen av transporter som genomfördes förra året. Då flyttades alla lastbilstransporter från Göteborgs hamn till Julas centrallager i Skara över från lastbil till tåg.

Även huvudkontoret med bland annat kundservice, inköp och marknad förevisades.

Efter besöket på Julas huvudkontor och centrallager bjöds det på lunch på Jula Hotell.

Hotellets kock Daniel Johansson presenterade trerättersmenyn som bestod av:

Förrätt: Rökt lammfilé från Stenums lamm med timjanssmaksatt färskost, samt lagerbladsinlagd pumpa.
Huvudrätt: Gösfilé från Vänern serverades med jordärtkocksås samt smörstekta rotfrukter med dill och pepparrot.
Efterrätt: Varm äppelkompott smaksatt med vanilj serverades med hemmagjord kanelglass och chokladmaräng.

Efter middagen förärades Kronprinsessan en gåva av Karl-Johan Blank. En tavla som målats av konstnären Göran Löfwing.

– Det är ett speciellt konstverk som ges till alla medarbetare som firar tio år på Jula. Kronprinsessan får nu originalet, förklarade Karl-Johan Blank, vid överlämnandet av gåvan.

Även Prinsessan Estelle fick en gåva från Jula. En leksaksmotorsåg för barn.

– Vi tyckte att det passade bra med en kul present till Prinsessan. Det visar Julas ursprung. Jula startade för 35 år sedan med tillverkning av vedbearbetningsmaskiner, säger Joachim Frykberg.

Källa: Jula AB.