Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ny ungdomsbok i succéserien Innebandy-Piraterna

Fjärde säsongen av innebandypiraterna. Foto: Hoi förlag.
Fjärde säsongen av innebandypiraterna. Foto: Hoi förlag.

Efterlängtad julklapp? Sölve Dahlgren fortsätter att skriva för tusentals unga läsare med ny bok i sin populära serie om innebandylaget Consuls.

Författaren och journalisten Sölve Dahlgrens böcker om innebandylaget Helsingborg Consuls, InnebandyPiraterna, har lockat tusentals läsare, framför allt i den svåråtkomliga målgruppen unga pojkar. Nu kommer den fjärde boken i serien och Sölve fortsätter att inspirera och utmana.

I varje del blir killarna i laget äldre och varje säsong har författaren valt ett övergripande tema för karaktärerna att tampas med. I säsong fyra är det ungdomskriminalitet som lyfts fram. Det har varit viktigt för Sölve att inte bara skriva spännande böcker för sportnördar, utan även att kunna engagera de vuxna kring de unga läsarna:

– Vissa ämnen är svåra att lyfta med barn och unga i ens närhet. Jag vill att man som vuxen här också kan få en ingång till diskussion kring lite tuffare problem och händelser, säger Sölve Dahlgren

Sölve har själv varit engagerad inom innebandyrörelsen och brinner för att öka sportens status. När Sverige och Norge möts i en träningslandskamp på nya Arenan i Helsingborg kommer han att signera sina böcker, liksom när VM avgörs i Göteborg i december.

– Jag hoppas att mina böcker bidrar till att väcka intresse för innebandyn bland dem som inte spelar, och samtidigt lockar innebandyspelare till böckernas värld. En läsa mycket är lika viktigt som att vara fysiskt aktiv när man är ung, säger Sölve.

I fjärde säsongen av Innebandypiraterna hamnar alltså en av spelarna i Helsingborg Consuls i fel sällskap och jagas plötsligt av polisen. Det är något som kommer att sätta sina spår under lagets deltagande i på Floorball World Tour.

Kommer laget att få tillbaka spelarna som skadades i bilolyckan i Singapore? Kommer de spelande veteranerna att orka ytterligare en säsong? Och vilken hemlighet är det Kalle bär på? Frågorna är många för Anton och hans lagkamrater. Och kanske viktigast av allt: vem kan man egentligen lita på?

InnebandyPiraterna – Fjärde säsongen
Författare: Sölve Dahlgren
Utkommer: november 2014
Hoi Förlag

Författaren Sölve Dahlgren har följt innebandyn i mer än tjugo år både som journalist, chefredaktör för tidningen Svensk Innebandy och via olika styrelse- och ledaruppdrag inom innebandyn. Sölve, som är en av grundarna till Hoi Förlag, debuterade 2009 med InnebandyPiraterna – Första säsongen. Han har förutom fyra böcker i den serien även skrivit Lyckas med bokutgivning och Lyckas som författare samt vuxenromanen Fem stjärnor för Färglösa, (våren 2014).

 

Källa: Hoi förlag.