Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Proffsen korar Stockholms bästa semla

Foto: Matton Collection/Johnér Bildbyrå.
Foto: Matton Collection/Johnér Bildbyrå.

På Formex, nordens största mässa för inredning och design, kommer Stockholms bästa semla att utses av en jury som består av kunniga bagare och konditorer samt en kock och en matskribent.

– Syftet med tävlingen är att skapa positiv uppmärksamhet kring hantverksskickliga bagare som arbetar med väl valda råvaror. I början på året brukar det dugga tätt mellan semmeltesterna i pressen, det är kul men nu vill vi bedöma semlorna utifrån vår professionella kunskap om smak och kvalitet, säger Magnus Johansson som är ordförande i föreningen Stockholms bagare & konditorer som står bakom tävlingen.

De tävlande semlorna kommer från bagerier och konditorier i Stockholmsområdet. Juryn bedömer bakverkens design samt smak- och kvalitet hos de tre komponenter som skapar en utsökt helhetsupplevelse – det vill säga bullen, mandelmassan och den vispade grädden.

Bedömningen är blind, juryn får inte veta vilka bagerier som bakat semlorna.

Jury
Håkan Johansson, bagare, världsmästare i bageri 2014. Juryns ordförande.
Elisabeth Johansson, konditor och kokboksförfattare.
Anna K Sjögren, matskribent och kokboksförfattare.
Tom Sjöstedt, kock, vinnare av Årets Kock 2008, restaurang Lilla Ego.

Stockholms bästa semla
Tid Onsdagen den 14 januari 2014, start kl 10.00. Prisutdelning kl 14.00.
Plats Formex, Stockholmsmässan, hall B15:21

Tävlingen arrangeras av Stockholms bagare & konditorer som är en distriktsförening som ingår i branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.

Källa: Stockholmsmässan.