Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Här är resmålen som ökade mest i popularitet 2014

ibiza
Ibiza. Foto: Wikimedia

Årets bubblare är Ibiza, S:t Petersburg och Riga

De tio största resmålen, med Antalya och Gran Canaria i spetsen, lockar närmare 40 procent av alla svenskar. Men det är bland mindre destinationer som de resmål som ökar mest i popularitet finns.  Årets bubblare är Ibiza följt av S:t Petersburg och Riga. Det visar färsk statistik från resebyrån Ticket.

Bland årets snabbast växande resmål återfinns både storstäder och sol- och baddestinationer.  På Tickets topp-lista finns de tio resmål dit bokningarna ökat mest procentuellt av de 100 mest populära resmålen.

–   Bubblarna är spännande resmål med potential.  De växer starkt i popularitet, även om de aldrig lär komma ikapp de allra största resmålens volymer. Det kanske också är en del av deras charm för vissa resenärer, som väljer bort de största volymresmålen, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarigt för Ticket Privatresor.

Årets bubblare är Ibiza, som i somras gjorde comeback på charterhimlen, efter fjorton års bortavaro. Tidigare var ön känd för ett ungdomligt partyliv, men i takt med att fina familjehotell har växt upp längs stränderna har fler barnfamiljer fallit för ön.

–   Nuförtiden finns något för alla på Ibiza och därför har ön ökat i popularitet igen. Här finns såväl långgrunda stränder, ödsliga vikar och vacker natur som stadsliv i staden Ibiza med medeltida gränder, marknader och brett restaurangutbud, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig för Ticket Privatresor.

Bokningarna till S:t Petersburg, Riga, Warszawa och Reykjavik har också ökat starkt. Istanbul, som var höstens komet, och Turkiets huvudstad Ankara har också skjutit i höjden popularitetsmässigt.

–   Ticket ser kraftiga ökningar till de turkiska storstäderna. Många som upplevt Turkiets stränder har fått mersmak och vill nu också uppleva storstädernas kultur, historia, myllrande folkliv och matkultur. Fler flygförbindelser och bra priser har bidragit till uppgången, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Tio-i-topp – Årets bubblare*

Destinationerna som ökade mest 2014

  1.    Ibiza
  2.   S:t Petersburg
  3.   Riga
  4.   Ankara
  5.    Warszawa
  6.   Reykjavik
  7.    Istanbul
  8.    Helsingfors
  9.    Zakynthos
  10.   Algarve

* Bokningar fram till och med 18 december med avresa under 2014. Listan rankar de tio resmål som ökar mest procentuellt bland svenskarnas hundra mest populära resmål under fjolåret.

Källa: Ticket