Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Therese Gunnarsson om SM-guldet: ”Det är fantastiskt”

Therese Gunnarsson från Halmstad Muay Thai blev under måndagen svensk mästare i thaiboxning i viktklassen -51. Foto: Feministiskt Perspektiv.
Therese Gunnarsson från Halmstad Muay Thai blev under måndagen svensk mästare i thaiboxning i viktklassen -51. Foto: Feministiskt Perspektiv.

Therese Gunnarsson från Halmstad Muay Thai blev under måndagen svensk mästare i thaiboxning i viktklassen -51 när finalen avgjordes under SM-veckan i Örebro. Det är hennes andra SM-guld i thaiboxning och sammanlagt åttonde SM-guld.
– Jag har kämpat hårt för detta, jag är skitglad, säger hon till Feministiskt Perspektiv.

Therese Gunnarsson beskriver sitt SM-guld som ett av de tuffaste hon tagit och har gått tre hårda matcher för att ta hem sin mästartitel. SM inleddes under helgen och i lördags mötte hon Anna Ohlsson från Malmö Muay Thai IF, ett möte som slutade 3-0 till Gunnarsson. I match nummer två på söndagen ställdes hon mot Johanna Rydberg, också från Helsingborg Muay Thai en match som slutade 2-1 till Gunnarsson.

– Första matchen mötte jag en tjej från Malmö, en tuff tjej som krigade på bra. Jag fick verkligen använda min fysik, styrka och kondition där. I den andra matchen var det en lugnare match, men mer tekniskt. Jag kunde tajma, och satte hårda tekniker. I sista matchen hade jag varje rond, men hon var tuff, säger Therese Gunnarsson om matcherna som ledde fram till titeln.

Några timmar efter segern har Therese Gunnarsson ännu inte hunnit äta, och det är en utsvulten men lycklig vinnare som Feministiskt Perspektiv ringer upp:

– Det känns skitbra, att jag fick den. Det är en stor revansch, jag har kämpat hårt för detta, säger hon och förklarar att sedan hon tog sitt för SM-guld i thaiboxning 2010 har hon haft en del motgångar och bland annat gjort ett byte av klubb till sin nuvarande i Halmstad:

– Nu får jag betalt för allt slit. Att vara sann mot sig själv – att om man jobbar hårt så lönar det sig i längden.

Källa: Feministiskt Perspektiv.