Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Alpina herrlaget uttaget till VM i Vail/Beaver Creek

Beaver_Creek
Foto: Wikimedia

Igår kördes sista slalomen innan VM, så nu är det klart vilka herrar som kommer representera Sverige vid alpina VM 2015 i Vail/Beaver Creek, USA. – Med det här herrlaget vi har så kommer vi definitivt vara med och slåss om medaljerna, framförallt i slalom där vi har fyra åkare rankade topp 15 i världen, säger Anders Sundqvist, sportchef. 

Det är ett angenämt problem för tränarna att ha så många bra åkare att välja mellan till de fyra slalomplatserna, och det har varit en tuff kamp vilka som skulle få åka VM. Men nu är det alltså klart. Med Mattias Hargins senaste vinst i Kitzbühel säkrade han sin plats och Jens Byggmark har varit klar sedan tidigare. Markus Larsson har visat en stabil form under säsongen och den fjärde platsen i slalomen går till André Myhrer.
– Med sin erfarenhet och med sitt startnummer har vi tränare gjort bedömningen att André har stora chanser att göra bra resultat på VM, säger Tomas Karlsson, herrchef.

Storslalomen blir det Calle Lindh, André Myhrer och Matts Olsson som kör. Matts gjorde igår ett bra genrep innan VM när han vann en storslalom i Europacupen.

Killarna åker över till USA på söndag 1 februari och kommer första veckan träna i Steamboat Springs.

Alpina herrlaget till VM i Vail/Beaver Creek 2015
Jens Byggmark, Tärna IK Fjällvinden
Mattias Hargin, Huddinge SK
Markus Larsson, Karlstad SLK
Calle Lindh, Bergsjö-Hassela Alpina
André Myhrer, Bergsjö-Hassela Alpina
Matts Olsson, Valfjällets SK

Källa: Svenska Skidförbundet