Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Svenska Volatile vann Meydan Classic

Volatile från Sverige vann Meydan Classic. Foto: Dubai Racing Club/Andrew Watkins.
Volatile från Sverige vann Meydan Classic. Foto: Dubai Racing Club/Andrew Watkins.

Svenskfödda, svensktränade och svenskägda galoppören Volatile tog igår hem Meydan Classic på Meydanbanan i Dubai. Jessica Longs adept har därmed tjänat drygt 700 000 svenska kronor i sina tre starter i Dubai i år.

Volatile är en svenskfödd valack som tränas av Jessica Long, är uppfödd av JP Long HB (Jessica och Padraig Long) och ägs av Stall Let’s Fly-Easy som är uppdelat i 20 ägarandelar. De flesta av hans ägare kom in i sporten via Riksgaloppen. Volatiles skötare heter Josefine Svensson och det är hon som har tillbringat all tid i Dubai med Volatile. Svenskt rakt igenom alltså.

Efter en femteplats i sin årsdebut på Meydan i januari var Volatile den 5 februari tvåa, endast slagen med en halv längd av favoriten Mastermind från Mike De Kocks stall. Igår var det dags för Meydan Classic och Volatile, med norskfödda jockeyn William Buick i sadeln, låg i perfekt slagläge in på upploppet och kunde till slut vinna en säker seger med 1,25 längder ner till tvåan Mastermind.

Volatile vann på den mycket goda tiden 1.23,16 att jämföras med banrekordet på distansen 1.22,78 vilket hålls av femåriga Fils Angels. Det är ingen tvekan om att Jessica Long och hennes team har mycket att se fram emot då Volatile i år är anmäld i storloppen Jockeyklubbens 2000 guineas, Svenskt Derby, Breedersserien, Hurricanelöpning och Voterlöpning.

-Det här känns helt fantastiskt och jag har inte kunnat smälta det här ännu. Den 11 mars flyger Volatile hem från Dubai och sedan får vi se hur vi lägger upp planerna inför året. Han har många lämpliga lopp här hemma i Sverige men han har absolut visat att han duger även i internationell konkurrens så det finns många tänkbara alternativ till framtida matchning, säger Padraig Long.

Källa: Lotta Malmborg/Svensk Galopp.