Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En av världens främsta romanssångare till Berwaldhallen

Christian Gerhaher. Foto:  Jonna Spiik /Sveriges Radio.
Christian Gerhaher. Foto: Jonna Spiik /Sveriges Radio.

Nästa fredag, 6 mars, kommer en av vår tids främste romanssångare, barytonen Christian Gerhaher till Stockholm. För första gången i Berwaldhallen, sjunger han Débussys opera Pelléas och Mélisande tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören under chefsdirigent Daniel Harding, som är en av Gerhahers favoritdirigenter. Rollen som Mélisande sjunger sopranen Sophie Karthäuser.

Christian Gerhaher har fått lovord, priser och utmärkelser runtom i världen. Han använder både hjärta och hjärna i sin sång. Gerhahers tydliga textning och lätthet tillsammans med förmågan att variera och färga rösten, ger liv åt varenda nyans. Själv säger Gerhaher att han gärna har en klartänkt och relativt intellektuell inställning till den musik han framför, men poängterar att känslorna är det viktigaste.

Gerhaher har studerat för bland andra Dietrich Fischer-Dieskau, 1900-talets kanske främste romanssångare. Gerhaher lyfter fram ljuset och lättheten i rösten, kvaliteter som håller på att försvinna bland dagens sångare.

Gerhaher varvar numera opera, romanser och orkesterkonserter. Han är lockad av fransk repertoar och sjunger därför gärna Debussys Pelléas och Mélisande.

Konsert Berwaldhallen :

Fredag 6 mars kl 19.30

Söndag 8 mars kl 15.00

I rollerna:

Christian Gerhaher (Pelléas), Sophie Karthäuser (Mélisande), Wiebke Lehmkuhl (Geneviève), Christopher Maltman (Golaud), Katja Stuber (Yniold) och John Tomlinson (Arkel).

Med Radiokören och Sveriges Radios Symfoniorkester.

Dirigent: Daniel Harding.

Källa: Sveriges Radio Berwaldhallen