Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Svenska Europamästaren Robin Larsson växlar upp och utmanar VM-eliten i Rallycross

LarssonAction
Foto: Larsson Jernberg Motorsport

I fjol debuterade den blott 22-åriga Robin Larsson i Supercar, den tyngsta klassen i Rallycross. Och debuten blev minst sagt mycket lyckad! Med en deltävling kvar av säsongen, kammade han hem Europamästerskapstiteln.

I år växlar han upp och satsar på att köra hela Rallycross-VM med sin Audi A1 Supercar. Han kommer att fortsätta även i år med sitt eget privatteam, Larsson Jernberg Racing Team:
”Att tävla med mitt eget team mot alla stora team, är vad som gör mig motiverad. Jag vet att det kommer att bli tufft med 13 tävlingar, men vi har jobbat väldigt hårt för att hitta nya sponsorer och nu ser det riktigt bra ut inför Portugal” berättar Robin ”Vi har inte att ha en så stor budget som vissa av de större teamen, men jag hoppas att vi kan visa vår fart redan i Portugal. Vi kommer att genomföra flera tester innan dess och jag ser verkligen fram emot att få sätta mig bakom ratten och testa bilen”.

Att Robin kan hålla upp farten i bilen, visade han redan i fjol när han flera gånger utmanade toppförarna i VM och bland annat slutade tvåa i England.

Teamchef för Larsson Jernberg Racing Team är även i år den förra Europamästaren Michael Jernberg:
”Michael är inte bara min teamchef, utan också min mentor. Vi har byggt om bilen från i fjol och har bland annat en ny motor från Trollspeed. Man får bara använda tre motorer under säsongen, byter man fler får man straffpoäng. Då är det jäkligt viktigt att ha en motor man kan lita på. Michael har verkligen jobbat för högtryck med bilen och för att få allt klart i tid. Han är mycket kunnig när det gäller både sporten och bilbygge, så hans hjälp kommer att vara ovärderlig och till stor hjälp för mig även i år” förklarar Robin.

I teamet hittar vi även pappa Lasse ”Stinsen” Larsson. Lasse är även han en meriterad rallycrossförare med två EM-titlar, 2006 och 2007.

Säsongen inleds 24-26 april i Portugal.

Källa: Larsson Jernberg Motorsport