Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Lidingöloppet 2015 har redan passerat 11000 anmälda

Foto: Lidingöloppet.
Foto: Lidingöloppet.

Lidingöloppets klassiska 30-kilometersklass, som genomförs sista helgen i september, har nu passerat 11 000 anmälda. Den snabba anmälningstakten betyder att höstens lopp redan är mer än halvfullt.

– Tillströmningen av anmälningar till 30-kilometersloppet är positiv. Detta är oerhört roligt tycker vi då det visar att intresset att vara en del av världens största terränglopp är fortsatt stort, säger Anna Lundh, Projektledare för Lidingöloppshelgen.

Över 11 000 löpare är anmälda till 30-kilometersloppet där det nya taket är 21 500 löpare. Det innebär att loppet nu är mer än halvfullt. Även i de andra klasserna kan arrangören se en positiv anmälningstakt.

Under hela Lidingöloppshelgen förväntas fler än 45 000 löpare att delta i de olika loppen.

De övriga loppen Lidingö Tjejlopp och Lidingöloppet15, som är en del i varsin klassiker(Tjejklassikern och Halvklasikern), går under söndagen och lördagen. Lidingöloppshelgen bjuder även på Lilla Lidingöloppet under söndagen och Lidingöstafetten som går på fredagen den 25 september med starttid kl. 14:30.

– Det känns inspirerande att intresset är fortsatt stort kring löpning och framförallt Lidingöloppet som är ett av de mest klassiska loppen i Sverige, sägerTomas Hoszek Generalsekreterare Lidingöloppet. Vi hälsar alla varmt välkomna till Lidingö den 25-27 september!

För mer information – Tomas Hoszek, Generalsekreterare Lidingöloppet 070-513 44 88.

Kontakt kan även tas via press@lidingoloppet.se

Välkomna till en fantastisk Lidingöloppshelg 25-27 september!

Arrangör: Lidingöloppet som arrangeras av IFK Lidingö Skid- & Orienteringsklubb samt IFK Lidingö Friidrottsklubb arrangerar förutom Lidingöloppet, även Lidingö Tjejlopp, Lidingö På Gång, LidingöStafetten, LidingöRuset, Lilla Lidingöloppet och Knatteloppet under Lidingöloppshelgen den 25-27/9 2015. Utöver det arrangerar organisationen även Lidingöloppet Ultramaraton, Lidingöloppet MTB, Blodomloppet (i Stockholm) och Lidingöloppet on Tour. Under 2014 arrangerades även Europas största millopp Stockholm Tunnel Run.

Källa: Lidingöloppet.