Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sara Hjorting storspelade när Sverige slog Schweiz

Sveriges målvakt Sara Hjorting. Foto:
Sveriges målvakt Sara Hjorting. Foto: Svenska Innebandyförbundet.

Sverige ställdes mot Schweiz i första matchen av Euro Floorball Tour. Sverige började starkt och fick ledningen med 3-0. Men när Schweiz kom tillbaka in i matchen var Pixbo-målvakten rena rama muren. De hade till och med en ribbträff, men hon hade turen med sig också. Sverige höll undan och vann med 4 – 2. Den var lite svettig där, men man ska ju ha dem med sig också, skrattar Hjorting.

I första matchen av Euro Floorball Tour ställdes Sverige mot Schweiz. Ett Schweiz som skapade en rad vassa kontringar i första perioden trots att man kom till spel utan nyblivna svenska mästaren Silvana Nötzli. Men det var Louise Wickström som med sin backhand-visp gav Sverige ledningen efter fem minuter. Målet gav de svenska tjejerna energi men det skulle dröja till den sextonde matchminuten innan Anna Jakobsson återigen fick hål på Monika Schmid i Schweiziskornas mål. Med bara sekunder kvar av första perioden vände också Sara Helin bort sin försvarare och frispelade Josefina Eiremo som kunde utöka till 3-0.

Schweiz öppnade den andra perioden piggt. Sara Hjorting stod för en rad svettiga räddningar, men Corin Rüttimanns kalasträff rakt upp i nättaket kunde hon inte göra något åt. Anna Jakobsson svarade omgående när hon bröt en frislagsvariant, avancerade framåt i banan och via schweizisk försvarare drygade ut Sveriges ledning till 4-1. Men hade det inte varit för Hjortings fortsatta storspel i kassen hade resultat kunnat ha sett helt annorlunda ut inför den tredje perioden.
– Jag kände att jag kom bra in i matchen från början och jag hittade en bra kombination mellan att bara göra mig stor och att våga vara lite aggressiv också, säger Hjorting.

Inte ens när Schweiz tilldömdes straffslag med kvarten kvar att spela lyckades man överlista Pixbo-keepern. Det skulle krävas ett skott från halvplan med en tät trafik framför den svenska kassen innan reduceringen till 4-2 var ett faktum. Med tre minuter kvar var Schweiz ett ribbskott ifrån ytterligare en reducering.
– Den var lite svettig där, men man ska ju ha dem med sig också, skrattar Hjorting.

Sverige höll undan och matchen slutade 4-2.