Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sci-fi-mässan i full gång

zombie
Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion

Igår på sci-fi-mässan var det utfrågning av olika film- och TV-skådisar. Gäster denna gång var Sam J Jones ”Flash Gordon”,  Ray Park alias Darth Maul i ”Star Wars: Det mörka hotet”, Jose Cantillo från The Walking Dead . Andra gäster  är Robert Patrick känd från Terminator 2 och Samantha Fox. Man kan även köpa signerade souvenirer av dem alla i speciella montrar.

Vill du lägga ut 12 000 kronor på en torso i naturlig storlek föreställande en halvkänd filmkaraktär från någon science fiction- eller skräckfilm eller få dig själv utprintad som docka som killarna i TV-serien The Big Bang Theory? I så fall ska du bege dig till Sci-fi-mässan som pågår på Stockholmsmässan den här helgen. Där kan man även träffa Samantha Fox och fyra andra skådespelare från filmer och TV-serier, nämligen Sam J Jones som spelade Blixt Gordon i filmen från 1978, Ray Park som är känd för att han spelade Darth Maul i ”Star Wars: Det mörka hotet” och även Toad i X-Men, Jose Cantillo från The Walking Dead och Robert Patrick känd från Terminator 2.

Sista timmen var det allmän frågestund med Sam Jones, Jose Costillo och Ray Park, kallat Q & A.

samjones
Sam Jones/Blixt Gordon. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion.

Sam Jones berättade att han fick rollen som Blixt Gordon genom filmen ”Ten”, eller ”Blåst på konfekten” som den heter på svenska. En person i teamet bakom Blixt Gordon-filmen la märke till honom när han höll på att spela in ”Blåst på konfekten” i Mexiko och på Hawaii, och ville ha med honom som Blixt Gordon. Det var en fysiskt väldigt krävande film. En action-scen kunde ta tre eller fyra veckor att öva in. När den var klar var det bara att gå vidare till nästa. Hans mest kända motspelare i ”Blåst på konfekten” var Bo Derek. Men han spelade även mot den svenske skådespelaren Max von Sydow. Max von Sydow lärde honom två saker: trick för att bli bättre skådespelare och hur man sparar pengar. Skådespelar-tricksen lärde han sig snabbt men att spara pengar tog honom 25 år att lära sig.

Ray Park är känd för att, förutom alltså Darth Maul, även ha spelat Snake Eyes i G.I. Joe. Han började med Martial Art när han var sju år gammal och började tävla när han var 14. Det var genom Martial Art-filmen ”Mortal Kombat” som han fick rollen som Darth Maul. På frågan vilken scen han tyckte var jobbigast att göra som Darth Maul så svarade han att väntan var det jobbigaste. När ”Det mörka hotet” gjordes fanns det ännu inte Youtube eller Netflix.

Jose Cantillo är känd för att medverka i TV-serien The Walking Dead. Innan dess medverkade han bland annat i ”The Manchurian Candidate” och ”Crank”. Han var ekonomistudent när han kom med i en teaterklass på skolan av en tillfällighet. Till att börja med tyckte han att det var väl flummigt, men till slut så fastnade han för teatern.

När man går runt där på mässan så känner man sig lite som nördarna i TV-serien The Big Bang Theory. Jag funderade på att köpa en mugg med de karaktärerna på för 100 kronor. Förutom alla filmer och plastfigurer så kan man också köpa samuraj- och vikingasvärd och kopior av olika fantasysvärd, med riktiga blad.