Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tristan Eatons magi till No Limit Borås

Foto: BoråsBorås.
Tristan Eaton konst. Foto: BoråsBorås.

Han föddes i Los Angeles 1978. Tristan Eaton började utföra gatukonst som tonåring och målade allt från väggar till skyltar i det urbana landskapet var han än bodde, som t ex i London, Detroit och Brooklyn. Efter att ha vuxit upp med en kultur bestående av serietidningar, graffiti och skateboard, designade Tristan som artonåring sin första leksak för Fisher Price och började arbeta som konstnär på heltid.
– Tristan har en häpnadsväckande stil och är en av de absolut mest mångfacetterade konstnärer jag känner till. Han behärskar allt ifrån muralmålningar, grafisk design, logotyper och förpackningsdesign till skulpturer och gestaltning av leksaker. Det är verkligen en stor kreativ bredd. Jag är helt övertygad om att Tristans verk för No Limit kommer bli väldigt uppskattat av många, säger curator Shai Dahan.

– Tristans manér förbluffar mig. Mixen av svartvitt, färg, bokstäver och ord tillsammans med serietidningsliknande figurer skapar ett speciellt liv och djup i hans målningar. Konstnärerna för festivalen 2015 känns verkligen som det yppersta toppskiktet och jag vet att många street art fantaster har sett fram emot att få se Tristan skapa något i Sverige, säger projektledare Stina Hallhagen.

Kort efter att ha studerat på the School of Visual Arts i New York grundade Tristan Thunderdog Studios där han var VD och kreativ chef i 10 år. Thunderdog Studios konsulteras regelbundet av kunder som t ex Nike, Disney och Barack Obama för att designa projekt som når över hela världen i alla medier. År 2012 flyttade Tristan tillbaka till sin barndoms hemstad Los Angeles för att utöva sin konst och sina muralmålningsprojekt på heltid. Tristans konst kan ses på gallerier över hela världen och i den permanenta samlingen på New York Museum of Modern Art (MOMA).

No Limit är en street art festival som bjuder in konstnärer från hela världen att delta i förvandlingen av det offentliga rummet och skapa ett gigantiskt utomhusgalleri. Festivalen innehåller alla typer av gatukonst, från muralmålningar till skulpturer och installationer. No Limit såg dagens ljus första gången i september 2014. 2015 gör vi det igen. Varmt välkommen till Borås 3-6 september 2015.

Källa: BoråsBorås.