Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Skånes Djurpark hjälper till att städa ladorna: Gammal och nött rekvisita söks till gårdsmiljö

 Barn på bondgård på Skånes djurpark . Foto: Skånes djurpark .
Barn på bondgård på Skånes djurpark . Foto: Skånes djurpark .

Det är dags att skapa en ny fantastisk miljö bestående av avlagda och nötta prylar. Denna gång är det den skånska gården i Skånes Djurpark som är i fokus. Djurparken uppmanar nu de skånska bönderna att gå igenom sina gömmor i jakten på sådant som står och samlar damm. Glenn André Viste Bøe:
– Vi behöver flera lastbilslass med rekvisita. En massa mindre prylar, men också större redskap och maskiner som inte längre används, kan istället komma till nytta hos oss.

I vintras sökte Skånes Djurpark rekvisita till Äventyrsshopen och Baslägret. Gensvaret var enormt och har resulterat i att många gamla saker – en del med en skön historia – numera återfinns i Skånes Djurpark. Den nya gårdsmiljön värnar om den skånska lantbruks-traditionen och skånsk kultur.

– Rekvisitan kommer att pryda väggar och tak, men också finnas utomhus för att skapa en härlig gårdsmiljö. Nu hoppas vi att Skånes bönder är positiva till att låta gamla prylar som inte längre används, leva vidare i gårdsmiljön på Skånes Djurpark. Har man möjlighet hjälpa oss kommer vi gärna och hämtar rekvisitan om det gäller större lass. Det är bara att kontakt mig! säger Glenn André Bøe, ansvarig for gästernas upplevelser. Det går självklart också bra att lämna rekvisita i Baslägret på Skånes Djurpark.

Alla typer av äldre och väl begagnad eller kasserad gårdsutrustning tas tacksamt emot och kan få nytt liv i den miljö som nu ska skapas i djurparken. Mjölspannar, mjöltankar, mjölkpall, mjölkmaskin, nappflaskor, skottkärror, spadar, grepar, traktorsäten, traktorer, lådor, verktyg, sadel, större gårdsmaskiner, högafflar, grepar, lampor, seldon, harv listan kan göras lång! I utbyte ges entrébiljetter till djurparken.

Skånes Djurpark utanför Höör i Skåne. Djurparken är störst i världen på nordiska djur och målet är att bli Sveriges bästa park för barnfamiljer att besöka. I parken finns djur som lever eller har levt vilt i Norden, däribland vildsvin, varg, älg, björn, gråsäl m fl samt tama djur av gamla nordiska lantraser. Totalt har djurparken djur av fler än 85 olika arter. Skånes Djurpark är medlem i Svenska Djurparksföreningen och den europeiska djurparksföreningen EAZA. www.skanesdjurpark.se Skånes Djurpark på Facebook

Källa: Skånes Djurpark .