Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Idol-Linni blir LIAM och en singel släpps 3 juni!

Liam Pinelake . Foto: Ninetone Records.
Liam Pinelake . Foto: Ninetone Records.

Singeln ”det kommer inga änglar” med LIAM TORSTEN BARRESJÖ (PINELAKE) ute den 3 juni.
Liam Barresjö slog sig in i de svenska hemmen med sin åttondeplats i Idol 2011 som Linni, sedan dess så har mycket ändrats för den 21 åriga upplänningen.

Liam själv säger att Idol gav honom verktygen för att hantera en av sina tidigare största utmaningar – scenskräcken.
Ja, det var hemskt, jag tappade texten och jag skakade av nervositet när det var dags för offentliga framträdanden.
Var du någonsin nära att ge upp?
Nej, jag blev istället tävlingslysten och knöt näven i fickan och tänkte att, nej nu jävlar och sedan dess så har jag bara tagit för mig och tänker inte be om ursäkt för vem jag är.

Något annat hände också under Idol, något ännu mer livsavgörande.
Det var under en intervju med tidningen QX då reportern började prata om transsexualitet som det liksom klickade till och jag liksom kände, vänta nu, det här känner jag igen, det är ju mig han pratar om. Jag har ju alltid både känt och klätt mig som en kille men mer eller mindre tänkt att, det är så här jag är och inte funderat så mycket mer på det. Jag har alltid känt att jag har varit annorlunda och jag har alltid känt mig mer som Liam än som Linni.

Efter den här insikten, vad hände då?
Det blev en turbulent tid, det var som att upptäcka mig själv igen eller kanske egentligen upptäcka mig själv för första gången. Just nu så går jag igenom den utredning som kommer att leda fram till mitt könsbyte. Det är en lång bit kvar, jag kommer inom kort att börja med manliga könshormoner som ett led i förändringen.

Framtiden då?
Musiken har alltid funnits där och nu när jag har accepterat att jag är den som jag är, en transsexuell person, då kan jag liksom parkera det och fokusera på några andra saker i livet som att läsa upp mina betyg och självklart släppa min singel.

Ja, berätta lite om din låt.
Låten ”det kommer inga änglar” släpps 3/6 och tanken är ju att det ska bli ett helt album, jag har hur många låtar som helst.
Det är en självupplevd låt som i korta drag handlar om det där tillfället i ett förhållande när man känner att man kanske har försökt en gång för mycket men ändå tänker ge det ett sista ordentligt försök. Att gå all-in eller lägga ner helt enkelt. Det finns ju en anledning till att jag bytte Stockholm mot Stöde säger Liam och ler, jag valde att gå all-in.

Källa: Ninetone Records .