Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Favoriterna i ASICS Stockholm Marathon 2015

Foto: Stockholm Marathon Gruppen.
Foto: Stockholm Marathon Gruppen.

Isabellah Andersson jagar sin sjunde seger i AISCS Stockholm Marathon. Ingen annan har vunnit mer än tre gånger. I år är det också premiär för en landskamp.
Sverige tampas med Finland och Norge i landskampen där varje nation får starta med maximalt fem deltagare. Etiopiskan Biratu Legesse är den mest meriterade löparen utanför landskampen.

Tre östafrikanska löpare som har sprungit på 2:09-2.10 framstår som klara favoriter bland männen. Men minns att deltagare med sämre meriter har överraskat förr.

Kenyanen Patrick Korir har det bästa personliga rekordet och fördelen av att ha sprungit i Stockholm ifjol. Det har även landsmannen Waveru, som likt etiopiern Misganaw sprungit halva distansen riktigt fort, på 61 minuter.

Sverige möter Finland, Norge och Estland i landskampen, som ser ut att bli riktigt jämn. Jussi Utrainen har de överlägsna meriterna och har gjort något av en comeback i år, men håller han mot de yngre konkurrenterna med Ullevis Fredrik Johansson i spetsen?

Eritreanen Abrham Adhanom fick klartecken att delta i svenska mästerskap i höstas och har på bara ett halvår vunnit alla de fyra SM-lopp som han har ställt upp i. Nu debuterar han på maratondistansen.

Källa: Stockholm Marathon Gruppen.