Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bergmanveckan lockade storpublik och första gästen bokad till 2016

Bergmans_närvaro_03
Bergmancentret. Foto: Wikimedia

Bergmanveckan på Fårö är över för den här gången och festivalen sålde i år över 2500 biljetter till de olika evenemangen.

– Vi är väldigt nöjda med årets Bergmanvecka och jag är oerhört stolt över att så många av våra programpunkter var slutsålda och fyllda till bredden, berättar Helen Beltrame-Linné, verksamhetsledare vid Bergmancenter som arrangerar Bergmanveckan. Det var väldigt uppskattat att vi la fokus på Ingrid Bergman och hennes samarbete med Ingmar och det var intressant att höra bland andra producenten Katinka Faragó och klipparen Sylvia Ingemarsdotter prata om deras minnen från arbetet med Bergman i allmänhet och Höstsonaten i synnerhet, säger Helen Beltrame-Linné.

Flera av programpunkter kretsade kring just filmen Höstsonaten men det visades även film i Ingmar Bergmans privata biograf och hölls konserter och visades teater på Bergmancenter.

– I år valde vi att lägga många av programpunkterna på Bergmancenter och det verkar som det var väldigt uppskattat av besökarna. Dels för att det var enklare för dem och dels för Bergmancenter verkligen blev det som det är tänkt att vara, en kulturell mötesplats och det tror jag många kände var positivt, menar Helen Beltrame-Linné. I söndags avslutade vi årets festival men redan idag ser vi framåt och tittar på hur vi kan bli ännu bättre och få intressanta gäster till Fårö. Jag kan till exempel avslöja att Bergmanveckan 2016 kommer att invigas av ingen mindre än Sveriges kulturminister Alice Bah Kuhnke, berättar Helen Beltrame-Linné.

Källa: Bergmancenter