Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Storfirande för U21 laget i Kungsträdgården

Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB.
Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB.

Det blev stor fest i Kungsträdgården när EM-Hjältarna från U21 landslaget firades efter den otroligt härliga finalsegern mot Portugal. Tusentals var på plats när EM-hjältarna kom till Kungsträdgården för att fira EM-guldet och få massor kärlek från publiken.

Det nya unga svenska EM-landslaget slog ihjäl dödens grupp och fixade sen att ta sig ända till final och vinna guldet. De gjorde det ingen annan trodde och de visade prov på en stark gemenskap och samarbetsförmåga utöver det vanliga. Stefan Löven tackade för deras insats för Sverige och hyllade laget på plats. Coachen Håkan Ericsson och Guidetti bekräftade bara hur mycket alla betydde för att de skulle lyckas. De tackade fansen och sjöng faktiskt båda två!

publikbild_kungsan_emfestu21
Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB.

Tusentals människor hade samlats i Kungsträdgården och även längs gatorna när kortegen med spelarna från U21-EM firades med kortege genom stan och fest i parken. Det var rejält drag på publiken som sjöng och skrek olika hejaramsor. Populärast var nog – Alla som inte hoppar är en portugis!
Landslaget med coach Håkan Eriksson har verkligen fått en stor genomslag i Sverige.
När de kom till flygplatsen Bromma mottogs de av både ett stort pressuppbåd och statsministern Stefan Lövén som tackade för deras insatser för Sverige. Framför allt hur de jobbat och kämpat tillsammans för att övervinna svårigheter eller motståndare. Fina exempel på hur samarbete kan ge stora framgångar och glädjen i laget är ju väldigt tydlig.
Efter en kortare pressträff på Bromma flygplats var det dags att börja fira med en kortege genom Stockholms gator till festen i parken.
Väl framme i Kungsträdgården hyllades alla inblandade även de som var utanför själva laget med alla andra ledare, assisterande tränare och kocken såklart.

Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB.
Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB.

Under festen där alla fick träffa Em-Hjältarna dök också några musikanter upp som överraskningar och gav lite kärlek till laget.
Eurovision vinnaren Måns Zelmerlöw var en skön överraskning som självklart sjöng låten heroes för laget och den stora publiken i Kungsträdgården.
Även en hiphop grupp dök upp och fick lagets gillande. De körde några av deras populära låtar som laget gillar skarpt. Även Guidetti gillar ju att sjunga och prata så han fick som han vill. Han pratade , sjöng inklusive en rap (på allas begäran)och tackade publiken som gett de möjligheten att lyckas nå så här långt. Gula väggen av fans på läktaren gjorde att det var som spela på hemmaplanen nästan.

Spelarna var väldigt smidiga och ingen klagade när de fick sitta på bänken. De hjälptes åt även utanför planen så allt skulle bli bättre. Låter som de hittade en riktigt bra och skön teamkänsla i hela laget och de som jobbar runt om kring. Det är verkligen ett lag att bygga på för framtiden, det nya Sverige är här!

Vi vill bara gratulera segrarna i Svenska laget igen och säga; Tack , tack så mycket!