Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Arbetsförmedlingen stänger kontoret i Vara som en del i modernisering

vara
Gatubild från Vara. Foto: Wikimedia

Under de kommande åren sker en successiv minskning av antalet Arbetsförmedlingskontor. Målsättningen är att skapa ett optimalt kontorsnät som svarar mot en verksamhet som är mer uppsökande, mer digital och som frigör resurser till utökade arbetsgivarkontakter.
Beslut är nu taget om att kontoret i Vara stänger.

Inom Arbetsförmedlingen pågår ett förnyelsearbete som har ett starkt fokus på långsiktighet i hur verksamheten utvecklas i relation till samhällets behov. Det finns ett utvecklingsområde som har en avgörande betydelse för att Arbetsförmedlingen ska kunna hantera de olika uppdragen effektivt och tillföra ökad kund- och samhällsnytta. Det är kontakten med arbetsgivare.

Översynen av kontorsnätet är en del i den förnyelse av Arbetsförmedlingen som pågår. En bärande idé i denna översyn är att Arbetsförmedlingen ska befinna sig där det passar de arbetssökande och arbetsgivarna bäst. Arbetsförmedlingen strävar efter att bli en mer flexibel myndighet som använder resurserna där de mest behövs.

Arbetsförmedlingen har därför beslutat att stänga kontoret i Vara. Arbetsförmedlingen i Vara är ett mindre kontor som för närvarande har öppet två dagar i veckan. Vara har en god arbetsmarknad med en arbetslöshet långt under genomsnittet för Sverige och med närhet till flera större orter. Kontoret stänger den 16 juli 2015. Arbetssökande hänvisas från och med detta datum till kontoret i Lidköping, Falköping och Skara, eller något annat kontor som passar den sökande bäst.

– Arbetsförmedlingen ser över kontorsnätet för att frigöra resurser och etablera nya arbetssätt. Vi ska vara flexibla och mobila, där vi tillämpar ett mer uppsökande arbetssätt för att möta arbetsgivarna. Goda arbetsgivarkontakter är nyckeln till att vi ska kunna hjälpa sökande att hitta ett arbete och hjälpa företag att hitta rätt kompetens, säger Ulla-Karin Gunnarsson, chef på Arbetsförmedlingen i Lidköping.

Källa: Arbetsförmedlingen Västra Götaland.