Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rockfesten i Kungsan lockade många med rockmusik prylar och massor av mat och dryck

Stiftelsen på Rockfesten 2015. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB.
Stiftelsen på Rockfesten 2015. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB.

På fredagen drog Rockfesten igång i Kungsträdgården som en förfest inför AC/DC konserten på söndag. Det spelades live rockmusik med Stiftelsen, coverbandet Ballbreaker och Art Nation inför en festsugen publik. Mat och dryck serverades från öltält och foodtrucks och AC/DC-prylar fanns att handla såklart. En ganska stor publik lockades nog av Stiftelsen som man kanske inte kopplar ihop med AC/DC direkt.

Det var en så kallad förfest kallad Rockfesten i Kungsträdgården fredag och lördag inför söndagens konsert med AC/DC på Friends Arena. Under hela helgen spelar Rockklassiker och live på scenen uppträder några olika akter som Ballbreaker (Ska vara Sveriges bästa AC/DC-coverband), Stiftelsen (fredag), engelska 80-talsrockarna Quireboys och Thundermother med flera. Finns såklart massor av foodtrucks, burgare, kall dryck och möjlighet att handla AC/DC:s officiella prylar.

När Stiftelsen spelade var det nästan fullsatt framför stora scenen i Kungsträdgården. De verkar ha publik över flera olika musikgränser från pop, indierock, punk och rock till hårdrockare. Det var en stor blandning i publiken med visst övertag av 30 – 45 åringar med eller utan rockattribut som skinnjackor, jeansjackor med nitar, bandmärken och tryckta tröjor som fanns i överflöd.
De spelar en ganska blandad musik i Stiftelsen som ju sjunger på svenska och låter lite annorlunda bara där. Rockmusik brukar ju oftast spelas på engelska då det kanske är svårare slå igenom med bara svenska som språk. Men numera så blandas musikstilarna mer och mer och många spelar ju AC/DC låtar som extra material bara för att de är så populära och välkända. Sångaren Robban Pettersson i Stiftelsen får ju utlopp för den lite tyngre musiken i sitt andra band Takida så det räcker. Skulle varit kul om de spelat här dock.

Det var också trevligt nog fri entré! Leg krävs för att handla i baren såklart.

Live på scen är det bland annat:
Stiftelsen
Quireboys
Thundermother
Ballbreaker (Sveriges bästa AC/DC-coverband)
Ian haugland (Rock-dj)
Art Nation
Rockfesten håller öppet mellan kl 11-23.00 fredag och lördag.