Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Prides schlagerkväll

På Prides schlagerkväll igår bjöds det på både fransk schlager och hårdrock med anknytning till Mellot. Dessutom fick vi träffa ABBA:s stand-in från 1974.

På Prides schlagerkväll var det som vanligt mycket Melodifestivalen och Eurovision, både gamla och nya stjärnor. Bland annat var Abbas stand-in från 1974 där. När Abba vann med ”Waterloo” i Brighton 1974 så bokades dem direkt in på en stor folkparksturné men de valde att istället att åka på en världsturné. Så då stod en massa folkparker där med bokningar för en grupp som inte skulle dyka upp. Istället tog de in de som kom trea. Det var en duo från Holland som hette ”Mouth & MacNeal” och som hade en låt som hette ”I see a star”. 1980 var tjejen i den duon, Maggie MacNeal, med själv i Eurovision och sjöng låten ”Amsterdam”. Det var den låten hon uppträdde med ikväll.

Hela showen leddes utav Linda Bengtzing och Kim. Sanna Nielsen var där också och sjöng sin ”Undo”, men högtalaranläggningen klarade inte riktigt de höga tonerna. Precis innan hon började sjunga så sa hon att den är väldigt tyst i början så ni måste vara tysta så att jag hör musiken. Så tydligen var det inte den mest lämpliga låt att sjunga ikväll, även om det är en bra låt. Hon kunde ha valt någon annan av sina Mello-bidrag. Hon har ju några stycken. Innan sitt framträdande ”dissade” hon Linda Bengtzing på skämt och sa: ”Hon har varit med i Melodifestivalen fem gånger och aldrig vunnit. Hur svårt kan de´va´?” Linda Bengtzing framförde alla sin fem bidrag.

En annan person från förr, förutom Maggie MacNeal, som dök upp var Anne-Marie David. Hon till och med föregick Maggie MacNeal. Hon tävlade för Luxemburg i Luxemburg 1973 och vann med ”Tu Te Reconnaitras”. Luxemburg vann alltså två år i rad. Men Eurovision året därpå gick ändå till England som kom trea i Luxemburg. Klänningen hon uppträdde i ikväll var originalklänningen från Eurovision.

Midnight Boy deltog i det senaste Mellot, i deltävlingen i Örebro med sin låt ”Don´t say no”. Han bidrog med en tidsresa av ett annat slag. Hans låt är visserligen ny men det är mycket 80-tal över den, svulstigheten och sättet att framföra den.

Vi fick prov på att Melodifestivalen inte bara är schlager numera. Efter Anne-Marie Davids två sånger på franska kom gruppen The Poodles från Sundsvall. De var med i Mellot 2006 men de gjorde inte längre skäl för namnet. De hade plattat till pudelfrissorna och hade någonting som såg ut som rastaflätor.

Först fransk schlager, sedan hårdrock från Norrland och efter det kom Anna Book. Det var tvära kast. Kontrasterna var till och med större än på Allsång på Skansen. Det var tre år sedan Anna Book senast var med på Pride. Hon sjöng ”Samba Sombrero” och naturligtvis sin klassiker ”ABC” som verkligen diggades av publiken. Det är en låt som fyller 30 nästa år. Den var med i Mellot 1986.