Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Royal Fighter och Jennifer Tillman till Åby Stora Pris

Royal Fighter och Jennifer Tillmann. Fotograf:  Kanal 75.
Royal Fighter och Jennifer Tillman. Fotograf: Kanal 75.

Mantorptränaren Per K Erikssons Royal Fighter kommer till Åby Stora Pris den 15 augusti. Den 7-åriga hingsten e. Varenne – Fröken Julie har varit en riktig klassklättrare och fick sitt riktiga genombrott i Meadow Roads lopp på Solvalla som han vann på ett imponerande sätt på 09.8.
Den segern gav en biljett till Elitloppet där han vann sitt försök, men blev fast i finalen. Royal Fighter har i sina fem senaste starter travat 10.5 eller bättre, i den senaste starten blev det tyvärr galopp från start som Favorit i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro.

Royal Fighter, som är ägd och uppfödd av Christina Nilsson och Per Rodert, har vunnit 13 av sina 60 starter och har rekordet 09.8 och en startprissumma på 2 169 500 kronor.

Tränaren Per K Eriksson ser fram emot att starta i Åby Stora Pris och har en positiv känsla inför starten i loppet med två miljoner kronor i förstapris.

– Royal Fighter gick under gårdagen ett intervalljobb och han har tagit senaste loppet väl. Hästen har riktigt bra form och senaste loppet drar jag ett streck över, både kusk och häst har lärt sig av detta, säger han.

Åbys sportchef Jon W Pedersen är nöjd med sitt val och menar att hästen blir ett spännande tillskott i årets fält.

– Royal fighter har bevisat att han hör hemma i värdseliten och ihop med Jennifer Tillman är de ett mycket intressant ekipage. Senast blev han för pigg bakom bilen och nu har han chans att ta revansch efter den snöpliga galoppen, då som favorit i Hugo Åbergs, berättar Jon W Pedersen.

Om Åby Stora Pris-dagen lördag den 15 augusti

Åby Stora Pris är ett inbjudningslopp för 8 hästar med hela 2 miljoner i första pris.

Under dagen avgörs också Lyon Grand Prix samt V75-finaler.

Ahlsell Invitational Åby Stora Pris– klassiska vinnarkuskar av Åby Stora Pris möts i en unik kuskmatch.

Stjärnkusk-revanschen mellan Patrik Sjöberg och Kee Marcello, 1140 meter

PreParty med coverband och travsnack från 12.30

Wallenstam familjeområde med bl a Allgott och Villgott, hoppborg och Triumfglass för alla barn

Ny starttid 15.10, V75 kl 16.20

Källa: Åbytravet.