Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Grafiska träd i Storstugan

Vitva. Foto: Karin Westlund.
Vitva. Foto: Karin Westlund.

Parallellt med en utställning i New York ställer konstnärinnan Karin Westlund ut några av sina verk i Storstugan på Tjolöholm slott. Karin Westlund är utbildad grafiker med ett brett verksamhetsfält. Hennes konst tar alltid sin utgångspunkt i naturen, som hon tolkar i olika tekniker. I utställningen Träd arbetar hon i huvudsak med fotografik.

Karin Westlund bor utanför Göteborg med man och fyra barn. Hon driver sin konstnärliga verksamhet från ateljén hemma men arbetar också på kollektivverkstaden vid Röda Sten i Göteborg. De senaste åren har Karin Westlund främst arbetat med offentlig utsmyckning, i bland annat Rom och Göteborg. Hon är även verksam som florist, i det egna företaget Valborgs Blomster.

Utställningen visas i Storstugan 5 september-1 november, lördag-söndag kl 12-16.

Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö i Kungsbackafjorden. Godset är utformat som ett eget idealsamhälle med slott, arbetarby, kyrka, slottsträdgård och fantastisk natur och havslandskap.

Det påkostade slottet ritades i Tudorstil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottsfrun Blanche Dicksons ambition var att återskapa ett engelskt lantgods.

Slottets välbevarade inredning visas regelbundet under hela året. Trädgårdarna och naturområdena är alltid öppna för besökare.

Källa: Tjolöholms gods.