Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Drömmen om tredje raka guldet lever för Falun

Svenska laget spelar om guldet. Foto: Internationella Innebandyförbundet.
Svenska laget spelar om guldet. Foto: Internationella Innebandyförbundet.

Jakten på det tredje raka Champions Cup-guldet går vidare för IBF Falun. I semifinalen blev det seger mot tjeckiska Tatran Stresovice med 11-2.
– Det kommer inte bli lika lätt i finalen, säger Rasmus Enström.

Svenska mästarna Falun har redan tre raka SM-guld. Just nu jagar de också sitt tredje raka guld ute i Europa. I det europeiska klubbmästerskapet Champions Cup, som avgörs i tjeckiska Mladá Boleslav, levde drömmen vidare under lördagskvällen.

När tolv minuter hade gått i den första perioden växlade Falun upp. Då stod det 0-0. När klockan stod på 14.24 stod det 3-0 till Falun.

– Vi räknade med att gå till final och att göra en bra match i semifinalen. Det gjorde vi i två perioder, i den tredje gick vi ner oss. Men det var naturligt när vi ledde med så mycket, säger storstjärnan Rasmus Enström.

Falun kom till Tjeckien redan i torsdags morse och har haft en lång uppladdning till semifinalen. Väl på planen syntes det att spelarna hade längtat efter att få spela. Emil Johansson satte 4-0 med en sekund kvar av den första perioden och Rasmus Enström ökade på till 5-0 37 sekunder in i den andra akten.

Champions Cups omslagspojke Alexander Galante Carlström gjorde sedan två raka mål upp till 7-0. Faluns förstafemma med just Alexander Galante Carlström, Rasmus Enström, Emil Johansson, Thomas Holmgren och Jonas Adriansson dominerade i målprotokollet – och på planen.

– Vi har börjat sådär i serien, men i dag släppte vi loss och skapade lägen för varandra. Det känns bra inför i morgon, säger Enström.

Till slut blev det hela 11-2 till Falun, som i morgondagens final möter schweiziska SV Wiler-Ersigen. Den matchen sänds live på TV4 Sport och TV4 Play Premium med start 15.10. Då kan alltså Falun ta sitt tredje raka Europaguld.

– Det kommer att bli jämnt, Wiler är ett duktigt lag som spöade SPV (finska mästarna) i semin. Men vi siktar på guld så klart.

Vad måste ni göra bättre då?
– Vi måste nog vara lite noggrannare med bollen. Vi slängde iväg den ofta, men det har att göra med matchbilden. Vi kunde ju chansa lite. Och vi måste ladda om mentalt, det sa tränarna direkt efter matchen. Det kommer inte bli lika lätt i finalen.

Matchfakta
Falun-Tatran Stresovice 11-1 (4-0, 5-1, 2-0)

Första perioden
1-0 11.53 Simon Palmén (Adam Fernqvist)
2-0 12.53 Johannes Skog (Johannes Larsson)
3-0 14.24 Rasmus Enström (Emil Johansson)
4-0 19.59 Emil Johansson (Jonas Adriansson)

Andra perioden
5-0 00.37 Rasmus Enström (Alexander Galante Carlström)
6-0 03.58 Alexander Galante Carlström (Emil Johansson)
7-0 06.09 Alexander Galante Carlström (Simon Palmén)
8-0 06.59 Simon Cederström (Simon Palmén)
8-1 14.09 Milan Fridrich (Filip Ullman)
9-1 17.40 Johan Fahlström (Casper Backby)

Tredje perioden
10-1 07.36 Rasmus Enström (Alexander Galante Carlström)
11-1 09.41 Johan Fahlström (Simon Palmén)
11-2 19.38 Filip Ullman (Martin Kubovic)

Källa: Svenska Innebandyförbundet.