Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fyra gymnaster tilldelas elitstipendium från Riksidrottsförbundet

Foto: Gymnastikförbundet .
Foto: Gymnastikförbundet .

Idag fick fyra gymnaster glädjande besked då de tilldelats RF:s elitstipendium om 50 000 kronor vardera.

Elitidrottsstipendiet delas varje år ut till elitidrottare på landslagsnivå som studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning. Stipendiet består av 50 000 kronor till varje idrottare. I år var det 75 av 393 sökande som tilldelades stipendiet.

De fyra gymnasterna som har fått stipendiet är:

Fay Stensson, truppgymnastik, Höganäs GF
Måns Åberg, trampolin, Österåkers Trampolinförening
Pontus Kallanvaara, manlig artistisk gymnastik, Göteborgs Turnförening
Ida Gustafsson, kvinnlig artistisk gymnastik, Eskilstuna GF

– Vi har hela fyra stipendiater i år, vilket visar på gymnastikens storlek och bredd inom idrotten. Det är glädjande att RF har gett stöd till flera olika verksamhetsdiscipliner, säger Pia Josephson, sportchef på Gymnastikförbundet och fortsätter:

– Alla fyra förtjänar verkligen detta. Det är framgångsrika gymnaster som på ett målmedvetet och ambitiöst sätt kombinerar sitt idrottande med studier.

Fay Stensson, läser till civilingenjör med inriktning mot bioteknik, kombinerat med sin satsning inom truppgymnastiken. Hon varit med på två EM och tävlar NM i november.
 
Måns Åberg, studerar medieteknik på KTH vid sidan av sitt framgångsrika idrottande. Tävlar VM i trampolin i november.
 
Pontus Kallanvaara, läser vid sidan om sin träning kurser inom medieteknik och webbpublicering och tillhör landslaget i manlig artistisk gymnastik.
 
Ida Gustafsson, har efter avslutade gymnasiestudier valt att fortsätta med högskolestudier inom områden som Kropp: stress, näring och hälsa; Hälsopsykologi; Matallergi och intolerans; Näringsfysiologi; Kropp: hälsa, sjukdomar och läkemedel. Tävlar VM i AG i slutet av oktober.

 

Källa: Gymnastikförbundet .