Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Alexander Sjögren tränar framför publik på GastroNord inför Bocuse d’Or Europe – Kock EM

Alexander Sjögren. Foto: Stockholmsmässan.
Alexander Sjögren. Foto: Stockholmsmässan.

Stockholmsmässan har gått in som guldsponsor för den svenska satsningen på Bocuse d’Or, världens mest kända kocktävling. På branschmässan GastroNord, 26-29 april 2016, kommer därför Sveriges representant, i år Alexander Sjögren, för första gången någonsin, tävlingsträna inför publik.

De senaste åren har svensk matlagning haft stora framgångar internationellt, inte minst i den stora tävlingen Bocuse d’Or som ofta kallas “VM för kockar”. I den senaste omgången tog Tommy Myllymäki guld i Europafinalen, och kom sedan på bronsplats i den internationella tävlingen som avgjordes i Frankrike i januari i år.

Nästa års svenska representant är Alexander Sjögren, vilket nyligen blev klart vid uttagningstävlingen Bocuse d´Or Sverige. Uppladdningen och förberedelsearbetet för Bocuse d’Or Europe har redan startat och leds av Gastronomi Sverige, en sammanslutning av en rad namnkunniga kockar med det gemensamma målet att främja svensk gastronomi.

Stockholmsmässan har skrivit avtal med Gastronomi Sverige om att stödja de svenska satsningarna. Som en del i samarbetet kommer Alexander Sjögren att tävlingsträna inför publik i ett uppbyggt kök inne på GastroNord under mässans alla dagar. Det här är första gången träningen sker inför öppen ridå.

– Det känns verkligen positivt att få chansen att träna inför publik. Det kommer att vara lite nervöst att ha vakande ögon på sig, men just därför är det värdefullt att få med sig den erfarenheten bara några dagar innan tävlingen i Budapest och som ju alltid sker inför en större publik. Jag tycker också det är bra att hela tävlingen uppmärksammas genom det här upplägget, säger Alexander Sjögren som nu satsar heltid på Bocuse d´Or.

Bocuse d’Or Europe – Kock-EM, äger rum i Budapest i maj 2016 och är den europeiska uttagningen till Bocuse d’Or – Kock-VM, som går i Lyon i januari 2017. Alexander Sjögren kommer också att medverka vid konsumentmässan Mitt kök som går av stapeln på Stockholmsmässan den 5-8 november 2015.

GastroNord och Vinordic är norra Europas största fackmässor för hotell, restaurang, storkök och snabbmat. Mässorna arrangeras vartannat år på Stockholmsmässan.

Källa: Stockholmsmässan.