Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Beriden underhållning på Stockholm Horse Show

fyrverkeri
Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion

Igår kunde man se fyrspannskörning och ett tjusigt Frost-inspirerat nummer. Eller fransmannen Lorenzo ensam domptera sina tio vita hästar.

Nu i helgen pågår Stockholm International Horse Show på Friends Arena i Solna utanför Stockholm. Ett underhållningsnummer var fyrspannskörning. Det kan ni läsa mer utförligt om i sportartikeln bredvid. Fyrspannskörning är både sport och underhållning. Det är fantastiskt att se det långa ekipaget trixa sig emellan alla de där hindren. Igår blev det, tyvärr, mycket tragik också.

Mer traditionell underhållning bjöds vi på i ”Join the Circus”. Det var clowner i och på hästvagnar och ett tjusigt solo-nummer med en kvinna vid namn Alicé. Hennes nummer påminde, säkert medvetet, väldigt mycket om filmen Frost. Hon satt i lång vit klänning på en vit häst i ett kallt blå-vitt ljus. På den enorma bildskärmen bakom henne visades ett isfall. Hästen utförde en slags trippande dans. Ibland gjorde den ett utfall och satta av i galopp över scenen. Snögubben Olof från den filmen dyker upp i julshowen ikväll.

Ett annat, helt fantastiskt, nummer var ”Lorenzo, 12 hästar i full frihet.” Han hade tio hästar ute på scenen (Alltså det som är banan under tävlingarna.) och två i reserv back-stage. Det var otroligt att se vilken kontroll han hade över hästarna. Han fick de att göra precis som han ville med bara små rörelser. Några hästar stod lugnt kvar och titade medans de andra följde honom runt scenen. Han red två av dem fast inte på det traditionella sättet. Istället stod han på deras ryggar, med en fot på vardera hästen medans de sprang runt och hoppade över hinder.