Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kotten nominerad till Årets Bygge

kotten
Foto: Tengbom

Motionsanläggningen Kotten är nominerad till Årets Bygge 2016. Priset som delas ut av Svensk Byggtjänst och tidningen Byggindustrin uppmärksammar utmärkt kvalitet, samarbeten, ekonomi och form i projekt som färdigställts under det gångna året. 

Byggindustrin skriver:
”När dåvarande arkitektstudenten Christofer Ödmark praktiserade på Tengbom fick han en tävlingsuppgift om en ny motionscentral i Kungälv på sitt bord. Han tog fram en idé om en oval byggnad med fjällmönstrad träfasad. Juryn föll pladask. Nu är Motionscentralen Kotten nominerad till Årets Bygge 2016.”

­­­­Tengbom vann uppdraget att gestalta motionscentralen i Fontinområdet 2013, då en tävling utlystes av Kungälvs kommun efter att den ursprungliga byggnaden totalförstörts i en brand.
– Vi hade en uttalad idé om att göra en ikonisk byggnad som skulle stå som symbol för friluftsliv och motion. Samarbetet med Ängegärde Bygg har mött alla önskemål vi har som arkitekter. Vi har haft kontinuerlig kontakt genom hela processen och det är tydligt att de ansträngt sig för att uppnå vår gemensamma vision, säger Christofer Ödmark.

Det vinnande projektet koras den 9 mars. Läs mer om Kotten, de övriga nominerade bidragen och tävlingen på aretsbygge.nu

Fakta :
Area: Ca 600 kvadratmeter
Uppdragsgivare: Kungälvs kommun
Entreprenör: Ängegärde Bygg
Invigt: December 2015

Källa: Tengbom