Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rudd stortrivdes i VM-kvalsegern mot Island

Källa: Svenska Innebandyförbundet.

Sverige tog sin tredje raka seger i VM-kvalet i slovakiska Nitra. Island besegrades med 30-2, och centerstjärnan Alexander Rudd stortrivdes på planen.
– Jag har inte jättebra skott, men de rullade in i dag också, säger han.

Sverige stormar mot världsmästerskapet i Riga 3-11 december. Mot Island kom den tredje segern i VM-kvalet i Nitra. Sverige ledde med 5-0 efter den första perioden – där centern Alexander Rudd stod för två raka mål.

– Island backade hem som vi visste att de skulle göra. Vi fick hålla i bollen i anfallszonen och då blir det många mål, säger Alexander Rudd.

Kedjekamraten André Andersson assisterade till båda Rudds mål. Och det fina samarbetet fortsatte sedan matchen igenom. Tidigt i den andra perioden plockade Andersson ner en boll som Rudd snodde och förvaltade till 7-0. Några minuter senare hittade Rudd Andersson med en diagonalpassning, och 10-0 var ett faktum. Och innan perioden var slut spelade Rudd fram Andersson ännu en gång.

– Det fungerade bra. Han (Andersson) har både bra avslut och spelsinne. Han är ganska allround i anfallszonen. Jag har inte jättebra skott, men de rullade in i dag också, säger Rudd.

Island, med flera halvsvenskar i laget, hängde inte med när världsmästarna satte fart. I den andra perioden drog Sverige ifrån till 23-1, och till slut blev det 30-2. Självklart fortsatte firma Rudd/Andersson att skriva in sig i poängprotokollet även i slutakten. Rudd har nu gjort 16 (7+9) poäng på tre matcher.

I morgon klockan 17.00 möter Sverige hemmanationen Slovakien. Redan nu är arenan slutsåld, enligt arrangören.

– De är ganska bra. Vi mötte dem i VM i Schweiz och de är fysiskt starka. Det kommer att vara bra tryck och en tuffare match än i dag.

Matchen går att se på Internationella Innebandyförbundets Youtube-kanal.