Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

20-årsfirande och världspremiär för nyskriven jubileumsföreställning på vallarna Sommaren 2016

werecki
Foto: Werecki

I år ska firas det rejält på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg. Nya jubileumsfarsen ”Jäkelskap i Kikar´n” som har världspremiär söndagen den 3 juli 2016, ska kröna 20 år av skratt. Lars Classons och Jojje Jönssons nyskrivna föreställning som regisseras av Ulf Dohlsten blir den tredje och sista delen i den fristående Kikar-triologin.

Jojje Jönsson som stått på scenen samtliga föreställningar sedan starten 1996 drömmer om ett nytt publikrekord i sommar. Det gamla sattes vid 15-årsfirandet 2011 och lockade drygt 74 000 besökare under sex sommarveckor. Även då spelade Jojje rollen som brevbäraren Dag-Otto.

– Hela 20 år, det är faktiskt en tredjedel av mitt liv. Klart det är värt ett kalas! säger Jojje som även står för årets manus tillsammans med parhästen Lars Classon. Årets berättelse ”Jäkelskap i Kikar´n” bjuder publiken på en stor ensemble, ett riktigt mysterium och säkerligen en hel del skratt.

Sommarens jubileumsensemble: 
Jojje ”Dag-Otto” Jönsson, Stefan ”Stefan & Krister” Gerhardsson, Siw Carlsson, Bertram Heribertson, Anna Carlsson, Robin Stegmar, Karin Bergquist, Birte Heribertson och Ola Hedén. Regi av Ulf Dohlsten med nyskrivet manus av Lars Classon och Jojje Jönsson.

Källa: Werecki