Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Prisutdelning på Stockholm mässan

 

Utdelning av stipendium ur Bengt Jansons Minnesfond.

Det anförande talet hölls av Bo Knutsson (känd från TV-programmet Antikrundan).

Foto: Anna Kilegran/Photo Passion

– Den personens namn som kom på tal, jag skulle vilja säga att vi har aldrig varit så överrens. När namnet nämndes så sa vi ja! Utan någon diskussion! Det brukar nämligen vara diskussion i den här gruppen. Namnet som det nu gäller – han var för kanske många av oss som läste Svenska Dagbladet och konstkritik under 70-,80- talet, som mest synlig för allmänheten  under 23 år som konstkritiker i Svenskan (kanske många av oss redan nu förstår vem det är!) Han var också  känd som bland annathjärnan bakom den moderna Nobelfesten och den som såg till att vi fick den i dag så berömda Nobel-servisen, men hans viktigaste insats är ändå som lärare. Alla vi som har haft honom som undervisare i konst, design, historia, inte bara för oss som känner honom väl som haft honom som undervisare, utan det har varit universitet, Konstfack, Carl Malmsten-skolan som haft glädje av honom och så vidare. Ja, namnet på den här personen det är: Åke Lindstedt.

 

Foto: Anna Kilegran/Photo Passion

Pristagaren blev mycket rörd och tackade så mycket.