Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bragdläge för Sverige i U17-EM (OBS! Ny starttid för Sveriges match – UEFA har ändrat spelordning)

Eurosport .
Foto: Eurosport .

Frans i Eurovision.
U17-landslaget i EM-kvartsfinal på Eurosport 2.
I helgen vilar Sveriges ära på 17-åringarnas axlar.

Sveriges U17-herrar besegrade igår Frankrike med 1-0 och vann därmed grupp C i U17-EM. På söndag väntar kvartsfinal mot Holland.

17-åriga svenskar är heta i Europa just nu. I morgon representeras Sverige av Frans i Eurovisionfinalen i Globen och på söndag spelar de svenska U17-herrarna kvartsfinal mot Holland på Bakcell Arena i Azerbajdzjans huvudstad Baku. Och precis som i Eurovision står Sverige för det enda nordiska inslaget.

Sverige tog sig till kvartsfinal efter 2-0 mot England, förlust i slutminuten med 0-1 mot Danmark och seger med 1-0 mot regerande mästarna Frankrike i stenhårda Grupp C. Sällskap från gruppen till kvartsfinalspelet får Sverige av England som möter mesta mästarna Spanien i sin kvart. Övriga matcher i kvarten blir Tyskland – Belgien och Portugal – Österrike. Skulle Sverige gå till semifinal hittar vi motståndarna i den sistnämnda matchen.

Joel Asoro som gjorde bägge målen i segermatchen mot England ligger på delad andra plats i skytteligan. Sveriges mål mot Frankrike gjordes av Teddy Bergkvist.

Sveriges främsta placering hittills i U17-EM är semifinalplatsen 2013.

Sveriges kvartsfinal som direktsänds på Eurosport 2 söndag 15 maj klockan 17.45 kommenteras av Niklas Jarelind. Expertkommentator är Johan Arneng.

Så här sänds kvartsfinalerna i U17-EM på Eurosport 2

Lördag 14 maj
12.45 Portugal – Österrike, direkt
17.45 Tyskland – Belgien, direkt

Söndag 15 maj
17.45 Sverige – Holland, direkt
23.00 Spanien – England, sammandrag

Källa: Eurosport.