Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Dags att nominera Årets Nybyggare

Lars Bäckström Foto: Wikimedia

Nu är det dags att nominera kandidater till utmärkelsen Årets Nybyggare i Väst 2010. Nomineringstiden går ut sista juli.

Årets Nybyggare ges till en person med utländsk bakgrund som har startat och utvecklat sitt företag i regionen. Syftet är att lyfta fram goda exempel och förebilder. Utmärkelsen delas ut av landshövding Lars Bäckström på residenset i Göteborg den 22 september.

Priset är uppdelat i två kategorier. Den ena är Årets Nybyggare Nystart som vänder sig till dem som har varit i Sverige under kortare tid. Den andra är Årets Nybyggare Pionjär för dem som har lyckats etablera ett framgångsrikt företag med tillväxtpotential.

Förra årets Pionjär i Väst, Veysi Seven, började sitt nya liv i Sverige med bara två kronor i startkapital och har från det skapat ett stabilt redovisningsföretag. Förra årets Nybyggare Nystart i Väst, Camil Crncevic, har på kort tid skapat ett tillväxtföretag i byggbranschen.

Årets vinnare kommer att utses av en jury som består av representanter från SEB, Almi Väst, Svenskt näringsliv och Länsstyrelsen. Vinnarna går också vidare som kandidater till det nationella priset Årets nybyggare, ett pris instiftat av H.M.K. Carl XVI Gustaf.

Förslag på kandidater skickas senast 31 juli till Almi IFS rådgivning på ifsvast@almi.se. För mer information kontakta IFS-rådgivare Hamid Fard på telefon 033-12 32 50.

Källa: Länsstyrelsen västra Götaland