Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Husdjurens hemliga liv

Max och hans kattpolare i bakgrunden. Foto: Universal.
Max och hans kattpolare i bakgrunden. Foto: Universal.

Det är snart premiärdags för den nya filmen  Husdjurens hemliga liv från gänget bakom Dumma mig. Vad sysslar våra husdjur egentligen med när vi är på jobbet? Den är rolig ,fartfylld och proppful med många fina karaktärrer.  De har satsat på att göra fina 3Deffekter och den svenska versionen har riktigt bra röster. 

Den nya animerade filmen Husdjurens hemliga liv är gjort av gänget bakom roliga Dumma mig! filmerna som lyckats riktigt bra även denna gång.

Det handlar i denna nya  om husdjuren som vi människor lämnar hemma när vi går till skolan eller jobbet. Vad gör de egentligen när ingen tittar på? Hur är de igentligen , är de kanske inte lika korkade eller dumma som vi tror? Utan har helt egna idéer och påhitt för sig när vi är hemifrån?

Det börjar med att hunden Max saknar sin matte. Han väntar varje dag framför dörren i lägenheten på att matte ska komma hem.
Vart tar hon vägen.?
Polarna i huset har mycket skoj för sig.. Feta sluga katter, mer eller mindre korkade hundar och fågeln sötnos är några av Max vänner. De gör inte riktigt som deras ägare tror. Katten ratar såklart kattmaten och frossar i kylskåpet. Den snygga pudeln är värsta headbangern när får chansen slå på stereon! Taxen använder vispen på ett finurligt sätt.
Sen kommer Matte hem med den jättestora hemlöse hunden Duke!

De kommer inte överens och Max känner sig åtsidosatt av denna jättehund som invaderat hans hem.

Max försöker bli av med Duke på olika sätt. Men det uppskattar inte Duke som ju är mycket större och starkare. Max försöker då sätta dit Duke för skadegörelse som lilla Max aldrig skulle göra. Matte kommer då bli arg och Duke skulle få återvända till hundgården.

Nu gick det inte riktigt som Max ville utan Duke slår tillbaka och båda blir tagna av hundfångaren.

Kommer Max vänner hitta honom och rädda dem eller får de klara sig själv?

Det går verkligen undan i den här filmen. Det är rätt fartfyllt och det är riktigt fina 3D-effekter.

Det är så fint gjort och humorn är galet rolig. Vi tycker att filmen borde gillas av både unga och äldre i famlijen. Publiken skrattade gott mest hela tiden. Vissa saker lockar ju olika mycket. Headbangande pudlar var roligt för vissa, andra kanske gillade de korkade hundarna som jagade ekorrar. Det viktigaste beviset på att filmen lyckats är att det är lite spännande hela tiden. Överdrifterna är många, men det är oftast helt ok att hunden eller katten slår en annan med vad som finns till hands. Det är en ganska bra story med två parallella skeenden där Max och Dukes drabbas av det ena efter det andra olyckliga händelsen  medans i den andra letar Max förälskade lilla söta grannhund och hans vänner efter honom med stora besvär. Under tiden får de göra saker sm de aldrig ens tänkt på innan och den söta lilla söta tiken visar sig faktiskt vara en riktig tuffing.

Karaktärerna är fint presenterade. Allt från Max, Duke och hans vänner till de elaka katterna,  den galna Kaninen som är big boss hos de bortkastade husdjurens klubb i kloakerna som kryllar av udda och fula typer från krokodilen , olika smutsiga hundar och katter till den dödliga kobran.

När skurkkaninens vänner också blir tagna av hundfångare tvingas de samarbeta
Hur ska det gå? kommer kärleken att vinna ?

Vi på Aftonkuriren tycker det är en bra och rolig tecknad film med riktigt bra 3D-effekter, så det rekommenderas att se den i 3D som ger lite häftigare intryck. Storyn är faktiskt riktigt bra och karaktärena är riktigt bra. Plus för en bra insats med dubbningen av filmen av de svenska skådisarna. Filmen får höga 4 poäng av 5 möjliga av oss.

Betyg42