Upptäck världens mat på Sthlm Food & Wine

Thomas Andreasson och Fredrik Eriksson. Foto: Stockholmsmässan.
Thomas Andreasson och Fredrik Eriksson. Foto: Stockholmsmässan.

I år byter kockarnas krog koncept. Tidigare har besökaren kunnat äta mat från flera kockars menyer, nu blir det istället fokus på olika länders matkulturer. Uppdraget har gått till Mässrestaurangers Thomas Andreasson tillsammans med Fredrik Eriksson, som är krögare vid Långbro värdshus och Restaurang Asplund samt ordförande för juryn i Årets kock.

Thomas Andreasson och Fredrik Eriksson har den delikata och utmanande uppgiften att tolka en rad olika nationers matkulturer. De ska tillsammans ta fram en meny som ska heta ”Världens mat”. Tack vare det kommer besökarna få chansen att testa på en ny typ av mat som de tidigare inte har någon relation till. Enligt uppföljningarna från tidigare mässor är det något som besökarna efterlyst. Detta är även i fas med några av de nyheter som presenteras när Mitt kök från och med nu går under namnet Sthlm Food & Wine och tar ett mer internationellt grepp om mat och dryck.

– När förfrågan kom funderade jag på att det var roligt, om än svårt att verkligen hitta de mest spännande maträtterna världen runt, säger Thomas Andreasson.

Sthlm Food & Wine arrangeras 10-13 november på Stockholmsmässan.

Källa: Stockholmsmässan.