Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Mordmisstänkt 30-åring släppt på fri fot

Foto: www.fotoakuten.se.

Den 30-åriga man som sedan i söndags varit anhållen misstänkt för mordet på den 37-åriga kvinna i Haninge har släppt på fri fot. Beslutet togs av chefsåklagare Stefan Bergman vid 20-tiden på tisdagskvällen.

– I nuläget finns det inte tillräckliga skäl för att hålla kvar 30-åringen frihetsberövad. Han är dock ej avförd från utredningen, säger Hesam Akbari, informationsansvarig vid Södertörns polismästardistrikt.

Polisen har under sedan han anhölls jobbat med att verifiera 30-åringens version och misstankegraden har inte stärkts vilket gör att det inte finns tillräckliga skäl för att åklagaren ska begära honom häktad säger Hesam Akbari.

Ett stort antal utredare har sedan torsdags, då den 37-åriga kvinnan hittades, arbetat med att utreda händelsen.
Fram tills tisdagskvällen har närmare 130 förhör hållits med bland annat vittnen, personer i 37-åringens bekantskapskrets m.fl.

Den tekniska undersökningen i den avlidnes bostad och på andra platser som är intressanta för utredningen kommer att fortsätta, såsom att fler förhör kommer att hållas framöver. Polisen har under helgen bland annat satt upp lappar i bostadsområdet där brottet har skett, där allmänheten uppmanas att lämna eventuella tips och iakttagelser. En stor mängd tips har inkommit som fortfarande utreds av polis.

– Även om det har inkommit en stor mängd tips så är vi fortfarande mycket intresserade av fler tips och iakttagelser, säger Hesam Akbari.

Polisen kommer att fortsätta utredningen med oförändrad kraft, ärendet är komplicerat dock har vi goda förhoppningar att kunna hitta gärningsmannen för att sedan även lagföra denna.

Källa: Polisen