Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Alice i spegellandet

Alice (Mia Wasikowska) returns to the whimsical world of Underland and meets Time (Sacha Baron Cohen) in Disney's ALICE THROUGH THE LOOKING GLASS, an all new adventure featuring the unforgettable characters from Lewis Carroll's beloved stories.
Alice (Mia Wasikowska) återvänder till den konstiga världen i Underlandet och möter Tiden (Sacha Baron Cohen) i Disney’s Alice i spegellandet. Foto: ©2016 Disney .

Nu har den nya filmen av Tim Burton – Alice i spegellandet kommit på DVD och Blu-ray . Den är inte baserad på orginalboken utan som en liten fortsättning på förra Alice i underlandet filmen. Kaoset infinner sig som vanligt då Alice ska försöka rädda den galna Hattmakaren genom att åka tillbaka i tiden. Men när tiden själv håller på att ta slut måste hon rädda självaste tiden innan det är försent. Det blir lite galet, med visuellt snygga effekter och ganska underhållande historia  som kanske kunde blivit bättre om följt orginalstoryn.

Alice genom spegellandet är den galna och lite spännande fortsättningen på den senaste Alice i underlandet filmen av Tim Burton. Alice har vuxit upp och haft massor av äventyr , till och med blivit kapten på faderns skepp. När hon kommer hem visar det sig att fadern nyligen dött och familjens framtid ser lite mörk ut.

Efter en liten olycka, nyfiken som hon är lyckas hon hitta en magisk spegel där hon transporteras tillbaka in i underlandet. Men allt är inte bra där. Inte alls. Den galna Hattmakaren är sjuklig, har tappat sin färg och kraft. Blek och förvirrad mumlar han om att hans familj lever. Hans vänner kaninen , den vita drottningen och alla andra konstiga karaktärer är rädda att hattmakaren inte kommer klara sig länge till.  Alice får den lite tokiga idèn att försöka rädda hattmakaren genom att hitta hans familj igenom att åka tillbaka i tiden.

Men inget har riktigt förberett henne hur svårt det är att ändra på historien.. inte ens tiden är riktigt vid sina sinnen fulla bruk. Hjärter Dam med det stora huvudet är också involverad med tiden, bra spelad av Sacha Baron Cohen. Alice måste nu inte bara rädda hattmakaren utan hela framtiden innan tiden tar slut. Detta är en fantastisk smågalen soppa av effekter och spännande sekvenser där Alice ständigt hamnar i olika konstiga situationer.

Alice i spegellandet är ganska fantasifull , snyggt filmat och har mycket fina lysande effekter i en lite smågalen historia. Den har inte mycket med orginalboken att göra, men det brukar ju vara fallet med många filmer. Rent visuellt är den bra och skådespelarna passar ju bra i sina roller. Ju galnare desto bättre kanske för vissa. Johnny Depp och Sacha Baron gör sitt i kaoset som råder här.

Blir godkänt för underhållningsvärdet är ju ganska högt, filmen får tre poäng av Aftonkuriren , framför allt för bra effekter och lite galen humor.

betyg33